Росія має близько 850 далекобійних високоточних ракет - Ігнат

Росія має близько 850 далекобійних високоточних ракет - Ігнат

Укрінформ
Близько 850 далекобійних високоточних ракет має Росія, а минулої зими ворог вдарив по Україні тисячею.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

«Наталя Гуменюк брала цифру 800 (ракет - ред.) від ГУР. Та оці 800 ракет всі сприйняли як кримські ракети, але ні. Це 850, здається, це те, що має сьогодні Росія з далекобійного високоточного (озброєння - ред.), включаючи "Іскандери", "Кинджали", ракети типу Х-101/Х-555 і "Калібри". Додати сюди можна й "Онікси", Х-35, Х-31 і Х-22", є у них ще С-300», - сказав Ігнат.

Читайте також: «Калібри» й «Онікси»: Росія створила в Криму потужний хаб для енергетичного терору - Гуменюк

За його словами, нині є чимало клікбейтних заголовків, які нагнітають паніку. Речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат водночас нагадав про те, що торік за опалювальний сезон ворог випустив понад тисячу лише крилатих ракет. «Ми ж не намагаємося когось лякати. Ми пережили серйозну зиму минулого року. Ми не знали, що буде. Це було несподівано для нас, полетіла тисяча крилатих ракет і тисяча дронів. З них було збито 750 - це був серйозний показник, і ми мали усього лиш кілька батарей західної зброї... Потім вони почали поступово надходити, а сьогодні у нас є більше західних систем та фактично виснажені вже старі радянські системи, як запчастини, так і боєкомплекти», - додав речник.

Як повідомлялося, 16 листопада керівниця обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк заявила, що російські загарбники накопичили понад 800 ракет для здійснення енергетичного терору цієї зими. За її словами, у Криму у ворога розгорнуто потужний хаб військового ресурсу. Зокрема, ракети типу "Калібр" зосереджено там, ракети типу "Онікс" також запускаються звідти.

Фото: mil.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-