У ГУР частково розкрили вміст Black Box: росіянам завдано збитків на $900 мільйонів

У ГУР частково розкрили вміст Black Box: росіянам завдано збитків на $900 мільйонів

Відео
Укрінформ
Однією зі складових таємного проєкту Black Box є ударний безпілотник українського виробництва «Бобер», зданий долати відстань до 800 кілометрів.

Про це повідомив спецпризначенець Головного управління розвідки Міністерства оборони України із позивним «Колібрі», передає Укрінформ із посиланням на ГУР у Фейсбуці.

У самому відомстві заявили, що загалом за вісім місяців існування ініціатива Black Box завдала Росії збитків на понад 900 млн доларів. У списку уражених цілей – ворожі об’єкти, задіяні у плануванні й реалізації проти України воєнних злочинів.

На чергові 15 млн гривень, зібрані в межах проєкту Black Box, планується придбати для розвідників-спецпризначенців транспортні засоби, які підвищать їхню мобільність та здатність досягати «больових точок» країни-агресора.

Читайте також: На благодійному аукціоні у Дніпрі зібрали ₴11 мільйонів на спецтранспорт для розвідників

Як повідомлялося, Вlack Box – це спільний таємний проєкт Головного управління розвідки, Міністерства оборони, фонду «Повернись живим» та блогера Ігоря Лаченкова. Мета його – знизити наступальний потенціал ворога.

У 2022 році благодійники за п’ять тижнів зібрали на Вlack Box понад 230 мільйонів гривень. Результати реалізації ініціативи можна побачити на багатьох об’єктах, розташованих як на тимчасово загарбаній, так і на ворожій території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-