Україну атакували близько десяти БпЛА, ворог змістив часові рамки завдання ударів - Ігнат

Україну атакували близько десяти БпЛА, ворог змістив часові рамки завдання ударів - Ігнат

Укрінформ
Україну атакували близько десяти безпілотників.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

“Україну атакували близько десяти БпЛА. Цього разу противник дещо змістив часові рамки завдання ударів - маємо зараз уже 8:30, але тривога ще триває, зазвичай у цей час Повітряні сили повідомляють про статистику збиття", - сказав Ігнат.

Він додав, що напередодні у Полтавській області працювала ППО, була знищена одна ракета Х-59.

"Свої атаки росіяни починали проводити у стандартний час - з 22:00 до 3-4 ночі. Росіяни завдавали удари хвилями з різних напрямків. Перед цим, якщо увійти в стандартний відрізок часу, 22:00 і ніч, то вони завдавали ударів вдень. Вони побачили, що вдень нашим Силам оборони простіше збивати, тому що є візуальна прив'язка до цілі”, - сказав Ігнат.

Тому, за його словами, був обраний нічний час.

Ігнат зауважив, що зараз ночі трохи довші, і видимість вранці залежить від погодних умов передусім, тому теж непросто виявляти візуально ці повітряні цілі, бо є хмарність і туман.

Читайте також: Ігнат - про тривалі повітряні тривоги: Винищувачі РФ відпрацьовують дозаправлення у повітрі

Як повідомляв Укрінформ, у кількох областях на півдні України було оголошено повітряну тривогу через загрозу застосування ворогом ударних безпілотників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-