Рівень ракетної загрози з Чорного моря залишається досить високим – Гуменюк

Рівень ракетної загрози з Чорного моря залишається досить високим – Гуменюк

Укрінформ
Через наявність російських ракетоносіїв у пунктах базування, а також їх готовність до виходу на бойове чергування досить високий рівень ракетної загрози з акваторії Чорного моря.

Про це керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

“Ворог згортає кількість кораблів на бойовому чергуванні, наразі їх два – це викривачі надводної обстановки і прикордонне патрулювання. Проте наявність ракетоносіїв в пунктах базування і їх готовність до виходу на бойове чергування робить рівень ракетної загрози з акваторії Чорного моря досить високим”, – проінформувала Гуменюк.

Вона розповіла, що Російська Федерація передислоковує ракетоносії в новоросійський порт. За її словами, оскільки кораблі споряджені, то вони "наполовину готові" до виходу на бойове чергування, отже становлять загрозу. Також Гуменюк нагадала, що Росія застосовувала підводні та надводні ракетоносії з бухти, тому рівень загрози не зменшився.

Читайте також: У ВМС пояснили, чому ворог поставив на паузу використання «Калібрів»

Як повідомлялося, ​​станом на 07.00 14 листопада на бойовому чергуванні в Чорному морі перебуває 1 ворожий корабель, в Азовському морі – 1 ворожий корабель, у Середземному морі – 2 ворожі кораблі, серед яких 1 носій крилатих ракет "калібр", загальний залп до 8 ракет.

Фото: РБК-Україна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-