Залужний і генерал Браун обговорили плани ЗСУ на зиму

Залужний і генерал Браун обговорили плани ЗСУ на зиму

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний обговорив із главою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Чарльзом Брауном плани на зимовий період та нагальні потреби українського війська.

Як передає Укрінформ, про це Залужний повідомив у Телеграмі.

Головнокомандувач ЗСУ детально поінформував генерала про обстановку на фронті, зазначивши, що Авдіївський, Купʼянський і Марʼїнський напрямки залишаються найгарячішими.

За його словами, ситуація нині складна, але контрольована. ЗСУ продовжують ведення наступальних дій на визначених напрямках та завдають ворогу значних втрат у живій силі й техніці.

"З генералом Брауном також обговорили наші плани на зимовий період та окремо зупинилися на нагальних потребах українського війська. Передусім йдеться про снаряди, засоби протиповітряної оборони та БПлА", – зазначив Залужний.

Читайте також: За місяць штурмів Авдіївки армія РФ втратила близько 10 тисяч людей та сотню танків - Залужний

Серед іншого, генерали обговорили підготовку українських військовослужбовців та відновлення боєздатності підрозділів.

Головнокомандувач ЗСУ висловив подяку американським партнерам за підтримку й допомогу Україні в боротьбі з російським агресором.

Як повідомляв Укрінформ, на Авдіївському напрямку за останні дві доби російські загарбники збільшили кількість авіаційних ударів, застосовуючи переважно керовані авіабомби. Протягом дня Сили оборони України відбили там сім ворожих атак.

Фото: Serhii Nuzhnenko / RadioSvoboda.org (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-