Гуменюк прокоментувала заяви росЗМІ про «перегрупування» військ РФ на Херсонщині

Гуменюк прокоментувала заяви росЗМІ про «перегрупування» військ РФ на Херсонщині

Укрінформ
Інформаційні вкиди російських ЗМІ про перегрупування військ на Херсонщині - це теж елементи ведення бойових дій.

Про це керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

“Херсонщина для росіян з початку повномасштабного вторгнення була зоною прийняття непростих рішень. Сьогодні треба розуміти, що такі інформаційні вкиди - це теж елементи ведення бойових дій. Ворог заміряє нашу стійкість, готовність протидіяти і готовність зреагувати на те, як він поводиться. Ми не дозволяємо їм диктувати свої умови, продовжуємо діяти за власним планом”, - сказала вона.

Гуменюк відзначила, що українські Сили оборони ведуть бойові дії в різний спосіб. Переважно це контрбатарейна боротьба - українські військові продовжують вибивати росіян з тих позицій, які дозволяють їм поки що обстрілювати правий берег. Також українські захисники продовжують боротьбу, яка спрямована і на знищення авіаційного потенціалу ворога.

Читайте також: Загарбники проводять мінування і підриви критичної інфраструктури на Херсонщині - Гуменюк

За словами керівниці об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь", є ще ряд бойових дій, які не обговорюються саме для того, щоб у ворога була підвищена нервовість, підвищений морально-психологічний розлад.

“Такий стан російського війська нас задовольняє”, - додала Гуменюк.

Як повідомлялося, російські інформагентства РИА Новости й ТАСС повідомили, що в міністерстві оборони РФ вирішили перекинути війська "на більш вигідні позиції на схід від Дніпра" на Херсонщині. Пізніше вони анулювали ці заяви. У Міністерстві оборони України назвали їх провокацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-