Повітряна тривога в Україні тривала майже 3,5 години

Повітряна тривога в Україні тривала майже 3,5 години

Укрінформ
Повітряна тривога в Україні в суботу знову тривала близько 3,5 години.

Сигнал оповіщення про небезпеку у столиці пролунав о 12.04. Про відбій загрози повідомили Повітряні сили ЗСУ у Телеграмі о 15.33, повідомляє Укрінформ.

Як заявляв в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, тривога триватиме довго, бо ворожий літак відпрацьовує завдання з дозаправлення в повітрі.

«Проводить цей літак, як і вчора, дозаправку у повітрі. У повітрі буде понад 3 години. Маємо такі реалії сьогодні», - сказав Ігнат.

Читайте також: Росіяни зранку випустили по Києву балістику - Ігнат

Речник Повітряних сил раніше пояснював, що тривале перебування російських винищувачів МіГ-31К у повітрі може бути пов'язане із відпрацюванням завдань із дозаправлення в повітрі, через це останнім часом спостерігається збільшення тривалості тривог в Україні. За його словами, раніше російські винищувачі злітали приблизно на 20 хвилин. Тоді росіяни відпрацьовували злети та посадки. Згодом тривоги збільшилися у середньому до 1,5 години, адже приблизно стільки часу винищувач відпрацьовує пальне. Нині в них інші завдання.

Як повідомлялося, 10 листопада повітряна тривога в Україні тривала понад 3,5 години.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-