Росіяни застосовують технологію deepfake, щоб розсварити українців - СтратКом

Росіяни застосовують технологію deepfake, щоб розсварити українців - СтратКом

Укрінформ
Росіяни застосовують технологію deepfake для фабрикування відеороликів, у яких "представники" військового командування та політичного керівництва України закликають громадян до внутрішніх конфліктів.

Про це Управління стратегічних комунікацій Апарату головнокомандувача Збройних сил України повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Ворог освоїв deepfake: росіяни фабрикують "заяви" військового командування та політичного керівництва України. В мережі почали з'являтися синтезовані нейромережами відео, в яких українські державні діячі закликають співгромадян до внутрішніх конфліктів", – ідеться у повідомленні.

В Апараті головнокомандувача попереджають, що поширення росіянами подібних фейків є спробою розсварити українців між собою, адже здобути перемогу в інший спосіб ворогу ніколи не вдавалося.

"Офіційно повідомляємо, що все воєнно-політичне керівництво країни єдине, мета – перемога над ворогом – незмінна і жодний фейк, наскільки б технологічно зробленим він не був, не вплине на її досягнення", – підкреслили в СтратКомі.

Читайте також: Найбільше фейків серед західних країн Росія спрямовує на Польщу

В управлінні закликають громадян вмикати критичне мислення й довіряти винятково перевіреним джерелам.

Наголошується, що інформація, якої немає на офіційному ресурсі, посилання на яке дається, слід розцінювати як ворожий фейк.

"Не ставайте його жертвою, вірячи в це, або співучасником, поширюючи брехню", – закликають у СтратКомі.

Читайте також: Менше як третина українців знають, як визначити deepfake - результати тесту з медіаграмотності

Як повідомлялося, мережею шириться сфабриковане російськими пропагандистами "відеозвернення" нібито головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного із закликами до "перевороту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-