Загибель помічника Залужного: МВС повідомило подробиці

Загибель помічника Залужного: МВС повідомило подробиці

Укрінформ
У результаті першочергових слідчих дій вдалося зʼясувати перші обставини трагедії, внаслідок якої загинув помічник Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного майор Геннадій Частяков. 

Про це повідомив у Телеграмі міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає Укрінформ.

"У загиблого майора Частякова (6 листопада - Ред.) був День народження. Додому він повернувся з роботи з подарунками від колег, які почав показувати рідним", - написав Клименко.

Далі Частяков дістав подарунковий ящик із гранатами всередині та почав демонструвати один із боєприпасів синові. Це були гранати нового західного зразка.

Спершу до рук боєприпас взяв син та почав крутити кільце. Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух.

Читайте також: Смерть помічника Залужного, найпевніше, була нещасним випадком - джерело

У квартирі поліція знайшла ще п'ять таких нерозірваних гранат. Їх відправлять на експертизу.

Глава МВС також повідомив, що поліцейські знайшли колегу-військовослужбовця, який подарував фатальний подарунок. В його кабінеті вже провели обшук і вилучили ще дві аналогічні гранати. Тривають першочергові слідчі дії. 

Як повідомляв Укрінформ, у селі Чайки Київської області внаслідок внаслідок вибуху невідомого боєприпасу загинув військовослужбовець, його 13-річний син важко травмований. Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний підтвердив загибель свого помічника, за його інформацією, спрацював невідомий вибуховий пристрій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-