За час повномасштабної війни загинув 21 сапер ДСНС – Клименко

За час повномасштабної війни загинув 21 сапер ДСНС – Клименко

Укрінформ
За час повномасштабного вторгнення російських військ загинув 21 сапер Державної служби України з надзвичайних ситуацій, ще 77 були травмовані.

Про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Російська вибухівка ледь не щодня призводить до травмувань чи загибелі людей. Сапери ДСНС без вихідних і спочинку крок за кроком очищують українську землю від ворожого заліза, знешкодивши з початку повномасштабного вторгнення рф вже близько 450 тисяч вибухонебезпечних предметів і три тисячі авіабомб. На жаль, міни та інші вибухонебезпечні предмети забирають і життя саперів", – зазначив міністр.

За даними Клименка, завдяки міжнародній допомозі ДСНС України має в розпорядженні 17 машин механізованого розмінування. На сьогодні такою технікою очищені вже 456 гектарів території.

Ці машини в рази прискорюють процес знешкодження вибухонебезпечних предметів, водночас захищаючи піротехніків і зберігаючи їхні життя.

Уникнути можливих трагедій вдалося, зокрема, минулого місяця: техніка зазнала пошкоджень, а людей не зачепило.

Зокрема, під час піротехнічних робіт біля ліній електропередач в Ізюмському районі Харківської області дві машини механізованого розмінування підірвалися на мінах.

"Техніку можна відремонтувати або замінити, тоді як життя кожної людини – єдине", – підкреслив голова МВС.

Клименко наголосив, що масштаби російської агресії та, як наслідок, замінування потребують більшої кількості спеціальної техніки. Діалог з іноземними партнерами щодо потреб у сфері розмінування, за його словами, триває безперервно.
Читайте також: Канада передала піротехнікам роботизований комплекс для розмінування

Як повідомляв Укрінформ, у селі Піски-Радьківські Ізюмського району Харківської області чоловік на власному подвір’ї підірвався на вибуховому пристрої. Постраждалого з пораненнями госпіталізували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-