Канада передала піротехнікам роботизований комплекс для розмінування

Канада передала піротехнікам роботизований комплекс для розмінування

Фото, відео
Укрінформ
Миколаївські піротехніки за підтримки уряду Канади отримали новий роботизований комплекс DIGITAL VANGUARD–S для розмінування, який здатний працювати дистанційно.

Про це повідомила пресслужба ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Укрінформ.

"Даний комплекс призначений для проведення розвідки та дистанційного знешкодження боєприпасів. Основна перевага його використання — це можливість виконання робіт за призначенням дистанційно, що суттєво зменшує ризики, пов'язані з небезпекою для життя та здоров'я піротехніка під час виконання завдань з очищення території від вибухонебезпечних предметів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Логістика і розмінування: Наєв перевірив, як працюють військові інженери та сапери

Зазначається, що робот невеликий за габаритами та досить маневровий, а це дозволяє використовувати його у важкодоступних місцях. Він має бездротове і дротове з'єднання в залежності від поставлених задач. Може працювати без живлення до 5 годин та використовується під час встановлення зарядів для дистанційного знищення вибухонебезпечних предметів або розвідки місцевості, пояснили в ДСНС.

За їх словами, робот має три встановлені камери, завдяки яким оператор може слідкувати за проведенням маніпуляцій, отримує у режимі реального часу чітке та якісне зображення місця проведення робіт.

Як повідомлялося, раніше миколаївські піротехніки отримали сучасну техніку для проведення робіт з підводного розмінування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-