В України уже більше зразків озброєння, ніж у НАТО - Генштаб

В України уже більше зразків озброєння, ніж у НАТО - Генштаб

Укрінформ
Українські військовослужбовці не мають проблем із опануванням західних артилерійських систем, а зразків озброєння у Сил оборони більше, ніж у НАТО.

Про це начальник Головного управління ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генерального штабу ЗСУ, бригадний генерал Сергій Баранов заявив в інтерв‘ю онлайн-проєкту KYIV NOT KIEV, повідомляє Укрінформ.

"У нас уже зразків озброєння більше, ніж у НАТО. Це створює певні труднощі щодо логістичного забезпечення, але в нас немає жодного зразка, який ми не можемо використовувати, обслуговувати, вдосконалюємо. В Україні унікальні люди. У нас немає проблем із вивченням, опануванням (західних – ред.) артилерійських систем", – сказав Баранов.

Бригадний генерал зауважив, що до навчань на іноземних артсистемах допускаються і досвідчені артилеристи, і нещодавно мобілізовані бійці. На його переконання, термін перебування на службі не має суттєвого значення для опанування певного виду озброєння. "Безумовно, той, хто вже має досвід, опановує новий зразок набагато легше, бо фізичні процеси не відмінити. Є закони фізики, які впливають на політ снаряда. Досвідченим набагато легше, але щодо термінів вивчення – взагалі не бачу проблем. І мобілізовані без проблем усе вивчають. Головне, це – бажання. Все інше приходить під час тренувань, навчань", – пояснив він.

Читайте також: На українсько-російському фронті без змін? Це пролог до перемоги!

Водночас Баранов висловив думку, що темпи і обсяги постачання західного озброєння залежить і від успіхів артилеристів на полі бою. "Хто дасть зброю, якщо ми не зможемо її опанувати, тому, так, від цього, безумовно, усе залежить", – підкреслив бригадний генерал.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні працює ракетна програма і розробляються нові типи артилерійських установок. Наразі триває робота над виробництвом причіпних гармат.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-