У Міноборони заявили про суттєве скорочення з 1 листопада термінів постачання зброї для ЗСУ

У Міноборони заявили про суттєве скорочення з 1 листопада термінів постачання зброї для ЗСУ

Укрінформ
Міністерство оборони з 1 листопада суттєво скоротило терміни постачання техніки та зброї вітчизняного виробництва Збройним силам України.

Як передає Укрінформ, про це інформує Міністерство оборони України.

"На період воєнного стану скорочується виробничий цикл, а також спрощується процес випробувань. Це істотно розв’язує руки виробникам", - підкреслили у міністерстві.

Відтепер саме виробник визначає, за якими технічними параметрами він здаватиме замовнику продукцію, а військові погоджують перелік параметрів (раніше військові прописували в технічних умовах значний перелік цих параметрів), зауважили у Міноборони.

Читайте також: Міноборони передало військовим житлові модулі з кондиціонером та душем

“Ми скасували надмірні випробування зброї, які не пов’язані з підтвердженням її боєздатності, скоротили кількість всіляких перевірок на різних етапах виробництва, залишивши лише найдоцільніші, спрощуємо механізми постачання зброї та техніки у війська”, - наголосив заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Запроваджені зміни також дозволять військам отримувати нові зразки озброєння та військової техніки швидше. Раніше, наприклад, щоб забезпечити гарантійний термін зберігання (для зброї це 10 років), новому зразку треба було пройти прискорені кліматичні випробування протягом шести місяців, а іноді й року, щоб визначити, чи буде він працездатним протягом 10 років. Ця вимога зараз скасовується.

В багатьох випадках виробник чітко розуміє, що немає жодної необхідності зберігати цей зразок протягом 10 років, бо він одразу з конвеєра йде на фронт. Отже, ці показники терміну зберігання ніяк не впливають на якість застосування зразка, зауважили у міністерстві.

Читайте також: Гендиректор «Державного оператора тилу» пройшов усі перевірки - Міноборони

Відтепер ЗСУ та Міноборони наполягатимуть на підтвердженні лише трьох чинників: ефективності зразка техніки, його безпечності для особового складу та надійності в експлуатації. Виробник бере на себе цілковиту відповідальність за якість виготовленої зброї, обсяг необхідних випробувань та всі ризики, пов’язані з постачанням цієї зброї до ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 21 жовтня підтримав розроблену Міністерством оборони постанову, яка дозволяє спрощений допуск до експлуатації та постачання безпілотників та засобів радіоелектронної боротьби РЕБ Збройним силам України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-