Всі ворожі ракетоносії перебувають у пунктах базування - Гуменюк

Всі ворожі ракетоносії перебувають у пунктах базування - Гуменюк

Укрінформ
Російське корабельне угруповання у Чорному морі обмежене в пересуванні, всі ворожі ракетоносії та великі десантні кораблі перебувають у пунктах базування.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомила керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

“Корабельне угруповання у Чорному морі почувається у стані хронічної морської хвороби. Їх захитує біля рідних російських берегів, бо більше нікуди вже не можна. Вони обмежені в пересуванні у Чорному морі. Все, чим вони можуть займатися, - це облаштовувати логістику переорієнтованого пункту базування, тобто переміщувати все, що вони встигнуть витягнути з севастопольських бухт, до новоросійських. Вони цим і займаються, але навіть природа на нашому боці, тому що штормить і росіяни не можуть перевозити все досить системно”, - сказала Гуменюк.

Читайте також: Росія тримає у морях поблизу України сім кораблів, ракетоносіїв немає

Вона також поінформувала, що всі російські ракетоносії та великі десантні кораблі ховаються у пунктах базування. На чергуванні зараз в основному прикордонна служба РФ, яка контролює прибережні води.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія поступово втрачає контроль над Чорним морем.

Фото з сайту hromadske.radio

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-