Росіяни вели безуспішні штурмові дії на п'яти напрямках

Росіяни вели безуспішні штурмові дії на п'яти напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Російські війська вели штурмові дії на Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках, однак успіху не мали.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 середи, 1 листопада.

За даними Генштабу, загалом на фронті протягом доби відбулися 43 бойові зіткнення.

На Мелітопольському напрямку наступальна операція Сил оборони України триває. На Бахмутському напрямку захисники продовжують здійснювати наступальні (штурмові) дії

Оборонці завдають російським військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала по ворогу загалом 12 ударів: дев'ять – по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, решту – по зенітно-ракетних комплексах.

Підрозділи українських ракетних військ зі свого боку уразили п'ять радіолокаційних станцій РФ, два пункти управління, три зенітно-ракетні комплекси й 11 артилерійських засобів ворога.

Російські загарбники за добу здійснили чотири ракетні й 59 авіаційних ударів, а також 36 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах.

Унаслідок ворожих атак є поранені серед цивільного населення. Руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

Читайте також: На Куп'янському напрямку стратегічних успіхів у росіян немає - Сирський

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені.

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Артилерійських і мінометних ударів ворога на вказаних двох напрямках зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема Прогрес, Чуйківка, Голишівське, Павлівка, Степок і Високе Сумської області, Борисівка, Вовчанськ, Охрімівка та Строївка Харківської області.

На Куп’янському напрямку російські війська вели безуспішні штурмові дії біля Синьківки й Іванівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області. Силами оборони України там відбиті вісім ворожих атак.

Удари російської авіації зафіксовані в районах Петропавлівки, Куп'янська, Курилівки, Степової Новоселівки та Чернещини Харківської області. Під артилерійським і мінометним вогнем загарбників опинилися шість населених пунктів регіону: Дворічна, Масютівка, Синьківка, Іванівка, Кислівка й Берестове.

На Лиманському напрямку наступальних (штурмових) дій російська армія не вела, натомість била з авіації по районах Серебрянського лісництва, Виїмки, Спірного та Веселого Донецької області.

Від вогню ворожих мінометів й артилерії на Лиманському напрямку постраждали понад 10 населених пунктів, серед них – Невське й Білогорівка Луганської області, Торське, Серебрянка, Спірне та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку російські війська 10 разів безуспішно намагалися відновити втрачене положення неподалік від Кліщіївки та Андріївки. Безуспішні штурмові дії загарбники вели в районі Південного Донецької області.

Поблизу Іванівського Донецької області росіяни завдали авіаційного удару. Із артилерії й мінометів на цьому напрямку ворог обстріляв понад 15 населених пунктів, зокрема Оріхово-Василівку, Маркове, Кліщіївку, Предтечине, Білу Гору та Щербинівку Донецької області.

На Авдіївському напрямку російська армія вела безуспішні штурмові дії біля Сєверного та Первомайського Донецької області. Сили оборони України там відбили п'ять ворожих атак.

Авіаційних ударів загарбники завдали в районах Калинового, Новоолександрівки, Семенівки, Орлівки, Ласточкіного та Авдіївки Донецької області.

Близько 15 населених пунктів на Авдіївському напрямку росіяни атакували з артилерії й мінометів. Під ворожим вогнем перебували, зокрема, Олександропіль, Керамік, Ласточкине, Авдіївка, Тоненьке та Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку війська РФ вели безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки Донецької області. Сили оборони там відбили 16 ворожих атак.

У районі Мар'їнки загарбники ударили також з авіації. Авіаційний удар ворога зафіксований і в районі Новомихайлівки Донецької області.

Під артилерійський і мінометний вогонь загарбників на Мар’їнському напрямку потрапили близько 10 населених пунктів регіону, серед них – Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Побєда й Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку російська армія вела безуспішні штурмові дії в районі Старомайорського Донецької області. Артилерійських і мінометних ударів ворога тут зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Водяне, Богоявленка, Пречистівка, Золота Нива і Благодатне Донецької області.

Читайте також: Сили оборони за жовтень знищили майже 23 тисячі загарбників

На Запорізькому напрямку наступальних (штурмових) дій російські війська не вели, натомість били з авіації поблизу Новоселівки, Новоданилівки та Роботиного Запорізької області.

Від ударів ворожих артилерії й мінометів на вказаному напрямку потерпали понад 20 населених пунктів, серед них – Полтавка, Гуляйполе, Чарівне, Оріхів, Малі Щербаки і Кам'янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку війська РФ вдарили з авіації в районах Берислава, Козацького та Львового Херсонської області.

Ворожих артилерійських обстрілів зазнали Томарине, Зміївка, Берислав і Милове Херсонської області, а також Очаків Миколаївської області та Грушівка Дніпропетровської.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 1 листопада протиповітряна оборона знищила в небі над Україною керовану ракету Х-59 і 18 ворожих безпілотників типу Shahed-136/131.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-