У цій війні українці вже витримали удари більш як 10 тисячами ракет і ударних дронів - експерт

У цій війні українці вже витримали удари більш як 10 тисячами ракет і ударних дронів - експерт

Укрінформ
У цій війні Україна вже витримала удари більш ніж 10 тисячами різних ракет і ударних дронів.

Про це заявив в ефірі телемарафону "Єдині новини" український військовий аналітик полковник Петро Черник, передає Укрінформ із посиланням на Арміюінформ.

"Над нами в цій війні висипалося близько семи тисяч ракет різних класів, а якщо з тими «шахедами» разом узятими й з ракетами комплексів С-300, котрі переведені в режим «поверхня - поверхня», то вже більше як 10 тисяч", - зазначив Черник.

За його словами, нічого безпрецедентнішого не траплялося з часів Другої світової війни, коли гітлерівці засипали Британію в 44-45-му роках ракетами «Фау-1» та «Фау-2» - тоді 27 тисяч відповідної зброї застосували.

"Більше того, як би важко нам не було, на деяких ділянках ми все ж атакуємо «другу армію світу», яка на цю хвилину далеко вже не друга", - сказав Черник.

Читайте також: В ООН визнали, що Росія відповідальна за ракетний удар по селу Гроза на Харківщині

Водночас він підкреслив: що стосується дронів, вони (росіяни - ред.) зуміли поставити на конвеєр певну кількість виробництва. "Не такого масового, як вони самі того хотіли б, але все ж таки є. І це означає, що противник здаватися не збирається. На мій погляд, видихати нам ще дуже й дуже рано", - додав експерт.

Як повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби відбулися 36 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав сім ракетних та 90 авіаційних ударів, здійснив 82 обстріли із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-