Понад ₴123 мільйони за «бойові»: Міноборони виявило зловживання з винагородою військовим

Понад ₴123 мільйони за «бойові»: Міноборони виявило зловживання з винагородою військовим

Укрінформ
Понад 123 мільйони гривень додаткової винагороди виплатили людям, які не брали участі у бойових діях та не виконували бойових завдань. Наразі триває робота над внесенням змін у правила нарахування винагороди військовим.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє пресслужба Міноборони.

«Більш як 123 мільйони гривень додаткової винагороди виплатили людям, які не брали участі у бойових діях та не виконували бойових завдань. Служба внутрішнього аудиту Міноборони з’ясувала, що чинні правила дозволяють командирам військових частин надто вільно тлумачити терміни «бойові дії» та «бойове (спеціальне) завдання» і виплачувати додаткову винагороду на свій розсуд», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, в одному з випадків військовослужбовцям понтонно-мостової роти, які виконували завдання у Київській області, виплатили щомісячну додаткову винагороду у розмірі 100 тисяч гривень. На думку заступника міністра оборони Юрія Джигиря, це спонукає до того, аби такі випадки не траплялись в майбутньому.

“Це несправедливо, коли доплату за бойові отримують ті, хто не під прямим вогнем або не підтримують тих, хто під прямим вогнем. Маніпуляції виявляємо, прогалини для зловживань закриваємо”, – запевнив Джигир.

Читайте також: Кількість жінок у лавах ЗСУ за два роки зросла на 40% - Міноборони

У пресслужбі також наголосили, що Міністерство оборони консультується з Генеральним штабом ЗСУ, щоб виплати додаткової винагороди отримували лише ті, хто виконує бойові завдання та бере участь у бойових діях.

Як повідомляв Укрінформ, 3 жовтня Міністерство оборони України збільшило перелік військовослужбовців, які отримують додаткову винагороду. Крім того, підвищені виплати пораненим, інструкторам навчальних центрів, строковикам та курсантам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-