Президент подякував бійцям Сил оборони та рятувальникам

Президент подякував бійцям Сил оборони та рятувальникам

Укрінформ
Володимир Зеленський висловив подяку українцям та українкам, які докладають зусиль для захисту нашої держави.

Про це Президент заявив у вечірньому зверненні, передає Укрінформ.

"Важливо ніколи не забувати, як багато людей – різних людей – докладають своїх зусиль для захисту нашої держави й українців, для збереження України, стійкості нашої держави, нашого суспільства та кожного й кожної з нас", - сказав він.

Глава держави нагадав, що протягом сьогоднішнього дня російські окупанти завдали жорстоких ударів по Донеччині, Херсонщині, Харківщині, Запорізькій області. Росіяни запускали ракети і дрони.

"Я дякую всім нашим воїнам ППО! Дякую кожному й кожній у силах безпеки й оборони України!" – наголосив Зеленський.

Водночас він висловив вдячність рятувальникам Херсонської, Запорізької, Хмельницької та Харківської областей за віддану службу Україні.

Читайте також: Зеленський подякував 95-й окремій бригаді Десантно-штурмових військ

"Хочу подякувати всьому складу ДСНС України в Херсонській області, а особливо тим, хто працює в місті Бериславі та в інших містах і селах, по яких постійно б’ють окупанти. Бомби, артилерія... Але наші люди там ніколи не залишаються без допомоги", - сказав Президент.

Особливо він відзначив начальника караулу 6-ї державної пожежно-рятувальної частини ДСНС в Херсонській області капітана Миколу Ільчишина, головного майстер-сержанта, командира відділення цієї частини Олександра Чайку та водія, сержанта служби цивільного захисту Євгенія Шатайла.

Керівник держави також відзначив роботу рятувальників Запоріжжя: сержанта Андрія Ніколаєнка, майстер-сержанта Олексія Свертнєва, майора Віталія Шеремета й підполковника Назара Кутового.

"Рятувальники, які працюють на Харківщині. Зокрема, 44-та та 54-та державні пожежно-рятувальні частини, чиї працівники серед перших прибули в село Гроза після жахливого удару російських окупантів 5 жовтня. Тоді під час рятувальної операції найбільше відзначилися сержант Сергій Горбенко, майстер-сержанти Олексій Кузуб та Дмитро Лагутін, сержант Олександр Сінченко. Дякую, хлопці, за вашу відданість справі!", - сказав Президент.

Читайте також: Наша мова та люди пройшли довгий шлях, щоб Україна завжди була вільною - Зеленський

Крім того, він відзначив роботу 18-ї та 21-ї державних пожежно-рятувальних частин ДСНС України в Хмельницькій області, яку росіяни регулярно атакують ракетами та безпілотниками. Особливу увагу Президент приділив пожежнику-рятувальнику, сержанту Сергію Лихолату, майстер-сержанту Олегу Михайлюку, начальнику караулу, капітану Віталію Захарчуку, та командиру відділення, головному майстер-сержанту Сергію Бондаруку.

"Дякую всім нашим людям, кожному й кожній, хто пам’ятає, що головне – це дбати про Україну, про українців, одне про одного. Знайти своє місце в народному опорі російській агресії. Битися заради України. Працювати заради України. Додавати щось своє до спільного результату українців", - резюмував Зеленський.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський наголосив, що важливо ніколи не забувати, як багато різних людей докладають зусиль для захисту України й українців, кожного й кожної з нас. 

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-