Російські війська за ніч скинули на Херсонщину 16 керованих авіабомб - Гуменюк

Російські війська за ніч скинули на Херсонщину 16 керованих авіабомб - Гуменюк

Укрінформ
У Херсонській області протягом ночі зафіксовано скидання ворожою авіацією 16 керованих авіабомб.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

“Основне напруження ворог продовжує створювати з повітря. Це знов використання тактичної авіації. Не припиняється бомбардування правого берега (Дніпра - ред.). Населені пункти, розташовані безпосередньо біля врізу води, потерпають від скидання керованих авіабомб, за ніч ворог застосував ще 16. У цілому за бойову добу вже нараховуємо 27 керованих авіабомб (скинутих) по населених пунктах Херсонщини”, - сказала Гуменюк.

За її словами, ворог продовжує тиск саме з повітря, оскільки не має основної переваги у наземному бою і намагається у такий спосіб зупинити Сили оборони. "Це засоби терору, які ворог використовує по всій лінії фронту”, - підкреслила речниця ОК «Південь».

За її словами, російські війська продовжують також здійснювати атаки із застосуванням дронів.

“Вчорашній випадок, коли у Михайлівці просто у приватний будинок влетів дрон у вікно і поранення отримало літнє подружжя, дуже кричущий і заслуговує на засудження всім світом”, - наголосила Гуменюк.

Читайте також: Ворог завдав удару по Херсону, постраждала 80-річна жінка

Вона підкреслила, що ворог продовжує використовувати осколкові боєприпаси, які скидають з дронів іншої конфігурації, вишукуючи скупчення людей у населених пунктах.

Водночас Гуменюк зауважила, що з боку Сил оборони ведеться "досить результативна" контрбатарейна боротьба. За добу українські військові на Південному напрямку знищили 20 окупантів, 7 одиниць автобронетанкової техніки і 11 крупнокаліберних гармат.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу, 27 жовтня, російські війська здійснили 90 обстрілів Херсонської області, 11 людей зазнали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-