У вересні РФ використала близько 500 безпілотників для атак по Україні - Ігнат

У вересні РФ використала близько 500 безпілотників для атак по Україні - Ігнат

Укрінформ
Російські окупаційні війська за вересень використали близько 500 безпілотників для атак по території Україні. Наразі кількість застосування безпілотників дещо знизилась, що свідчить про їх накопичення ворогом.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Безпілотниками атакують не лише об’єкти критичної інфраструктури, є і військові об’єкти, які вони хочуть вразити. Ви бачили по аеродромах теж намагаються попадати. Чому зараз менше (безпілотників – ред.), ну у вересні було 500. Тому, можливо, ворог зараз не має таких спроможностей наростити велику кількість, а можливо, що протягом жовтня намагається дозовано їх направляти на різних напрямках і з різних напрямків – з півночі, з південного сходу та з півдня, і, можливо, десь хочуть той запас відновити, який був використаний у вересні», - зазначив Ігнат.

Він нагадав, що практично щодоби ворог застосовує «шахеди», тому Сили оборони продовжують їх нищити.

Ігнат також наголосив, що Україна очікує не лише ЗРК середньої і малої дальності дії, а й інші системи, які зможуть кількісно посилити спроможності України.

Відповідаючи на питання щодо нарощення Росією виробництва та модернізації «шахедів», Ігнат повідомив: «Як я сказав, вони використали у вересні понад 500 штук, відповідно це треба відновити, можливо не працюють ще ті заводи на ту потужність, на яку вони хочуть вийти, чи Іран можливо не дає тої кількості, яку б вони хотіли, щоб продовжити ці атаки. Повірте, мали б вони їх з надлишком, їх би всі пускали сюди, тому що ця зброя виснажує нашу ППО, це зброя, яка інколи потрапляє по цілям, тому вони б їх застосовували. Зараз, можливо, взяли паузу для того, щоб відновити ту кількість, яка їм необхідна для атак по нашій інфраструктури. Щодо модернізації, вона буде, слабкі і сильні сторони кожного виду озброєння вивчаються в реальному бою. Так і з «шахедами», безумовно вони почали робити певні покращення».

Читайте також: Ворог шукає прогалини в ППО, тому запускає «Шахеди» невеликими партіями - Ігнат

За словами Ігната, зараз ворог зробив «шахеди» менш голосними та менш помітними.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у небі над Херсонською та Миколаївською областями протиповітряна оборона України знищила вночі п’ять ворожих безпілотників типу Shahed-136/131.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-