КНДР може стати одним із найважливіших постачальників зброї для РФ - британська розвідка

КНДР може стати одним із найважливіших постачальників зброї для РФ - британська розвідка

Укрінформ
Північна Корея може стати одним із найважливіших постачальників зброї для Росії поряд з Іраном та Білоруссю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії в соцмережі Х (колишній Twitter).

"Незважаючи на те, що РФ офіційно заперечує нещодавні повідомлення, майже напевно північнокорейські боєприпаси вже потрапили на склади боєприпасів у західній частині Росії. Ці склади забезпечують військові операції РФ в Україні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, якщо Північна Корея збереже нещодавні масштаби та темпи військових постачань (понад 1000 контейнерів протягом останніх кількох тижнів), вона стане одним з найважливіших іноземних постачальників зброї для РФ поряд з Іраном та Білоруссю.

Наразі незрозуміло, що РФ погодилася надати Північній Кореї натомість. Цілком ймовірно, це була одна з головних тем для обговорення під час нещодавніх візитів російського керівництва до Північної Кореї, відзначає британська розвідка.

Читайте також: США, Південна Корея та Японія засудили постачання Пхеньяном зброї Росії

"Ймовірно, це включатиме суміш фінансової компенсації, іншої економічної підтримки, надання військових технологій та співпраці в інших галузях високих технологій, таких як космос", - вважають у розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні станом на ранок 26 жовтня внаслідок повномасштабної агресії Російської Федерації загинули 509 дітей, ще 1139 дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-