Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Авдіївка стає одним із найбільших цвинтарів для російських підрозділів

Авдіївка стає одним із найбільших цвинтарів для російських підрозділів

Блоги
Укрінформ
У гонитві за швидким результатом російське командування знекровлює та виснажує свої слабкі напрямки

За неповні два тижні наступу в районі Авдіївки російські окупанти зазнали втрат, що перевищують втрати аналогічних наступальних операцій у районах Бахмута, Вугледара та Куп’янська.

Водночас командування РОВ, незважаючи на використаний ресурс і втрати, так і не змогло виконати базові бойові завдання, яких вони намагалися досягти на 10 жовтня.

Нагадаю, що 10 жовтня перший ешелон у наступі мав:

1. Захопити контроль над Авдіївським териконом, – провалено.

2. Перерізати залізницю в північному секторі та вийти на правий фланг, – провалено.

3. Захопити село Степове та взяти під вогневий контроль із північно-східного сектору трасу 0542, – провалено.

4. У Південно-Західному секторі вийти через Водяне на село Тоненьке та захопити його, – провалено.

5. Встановити з південного заходу вогневий контроль за 0542, – провалено.

Другий ешелон у наступі повинен був закріпити досягнуті результати та розгорнути наступ остаточно, який мав оточити Авдіївку з фізичним перерізанням 0542.

Повторюся. Станом на 23 жовтня жодне з поставлених початкових завдань не виконано, а ті поступи, що зазначені у південному та північному секторах, на цьому етапі не мають критичної загрози для утримання СОУ рубежів оборони навколо Авдіївки.

Однак, незважаючи на катастрофічні втрати РОВ, зупинятися чи брати якусь умовну оперативну паузу не збираються, що є найбільшою проблемою для захисників Авдіївки. І про це яскраво свідчить той факт, що командування ворога тягне з усієї зони БД все, що ворушиться.

Я неодноразово звертав увагу на появу однієї з найбільш боєздатних бригад, 21 ОМСБр, в районі Авдіївки. Крім цього, розглядають також перекидання інших підрозділів 2 ЗВА під Авдіївку, так знекровлюючи її в зоні її відповідальності, як кажуть, без бою. Результативністю наступу по Лимано-Куп’янській осі жертвують заради Авдіївки?

Але це ще не все. Очевидно, що тягтимуть і ТрВ – територіальні війська. Знов-таки з луганського плацдарму, та роль вони виконуватимуть дуже прозову – м’яса першої хвилі.

Авдіївка перетворюється на один із найбільших цвинтарів для російських підрозділів. Як особового складу, так і техніки. У гонитві за дуже швидким результатом російське командування знекровлює та виснажує ті напрямки, де й так тонше, ніж здається на перший погляд. А результату все немає.

Олександр Коваленко, військово-політичний оглядач

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-