Україна та Німеччина утворили спільне оборонне підприємство

Україна та Німеччина утворили спільне оборонне підприємство

Укрінформ
Німецький оборонний концерн Rheinmetall та "Українська оборонна промисловість" 18 жовтня утворили спільне підприємство, що обслуговуватиме та ремонтуватиме техніку, поставлену Україні партнерами.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про створення спільного підприємств Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час шостого Німецько-українського економічного форуму, що проходить в Берліні.

"Ми активно працюємо з німецьким бізнесом, і я радий повідомити, що 18 жовтня було зареєстровано спільне підприємство ТОВ "Рейнметал – Українська оборонна промисловість", яке створено лідерами оборонних індустрій Німеччини та України. Створення спільного підприємства є без перебільшення знаковою подією, яка виводить співпрацю між нашими країнами на якісно новий рівень та дозволить нам разом будувати арсенал вільного світу", – сказав він.

Водночас у ТелеграміШмигаль додав, що спільне підприємство здійснюватиме обслуговування та ремонт техніки, поставленої партнерами Україні. Також там проходитиме локалізація виробництва провідних зразків техніки Rheinmetall AG.

Своєю чергою Президент України Володимир Зеленський запросив німецькі компанії до співпраці в розвитку української оборонної сфери.

«Працюючи разом, ми можемо поєднати найкращі якості наших народів. Україна та Німеччина можуть дати Європі шанс зрости: більше безпеки, більше розвитку, більше робочих місць, більше можливостей для звичайних родин жити гідним життям, більше сили для нашого континенту», - сказав він під час онлайн-виступу на шостому Німецько-українському економічному форумі.

Він закликав учасників форуму звернути увагу на оборонну сферу України –виробництво зброї, техніки, снарядів, що наразі нарощується. «Це наш виробничий пріоритет №1. Деякі німецькі компанії вже почали предметно співпрацювати з нами в цій сфері. І ми запрошуємо всі інші», - додав Президент України.

Читайте також: Україна працює над угодами з партнерами про спільне виробництво ППО - Зеленський

Як повідомлялося, у Берліні стартував шостий Німецько-український економічний форум, який зібрав понад 500 представників політикуму та бізнесу. Форум проходить під гаслом "Відновлення, розумне зростання та безпека".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-