Удар ракетами ATACMS по аеродромах Бердянська та Луганська: в Oryx сказали, які гелікоптери знищили

Удар ракетами ATACMS по аеродромах Бердянська та Луганська: в Oryx сказали, які гелікоптери знищили

Укрінформ
У результаті застосування українськими військовими далекобійних ракет ATACMS по аеродромах у тимчасово окупованих росіянами Бердянську та Луганську було знищено дев’ять російських гелікоптерів, ще 15 було пошкоджено.

Про це повідомив у соцмережі Х аналітик моніторингової групи Oryx Якуб Яновський, передає Укрінформ.

Зазначається, що в результаті атаки було знищено сім гелікоптерів Ка-52 «Алігатор» і два Мі-8. Ще 15 гелікоптерів – вісім Ка-52 та сім Мі-8 – отримали пошкодження на аеродромах.

Яновський додав, що гелікоптери, які не підлягають відновленню, були включені до категорії «пошкоджених». За його словами, швидше за все йдеться про безповоротні втрати, але достатніх доказів для того, щоб так стверджувати, наразі немає.

Читайте також: ATACMS б’ють боляче, перехопити їх – надскладно

Як повідомляв Укрінформ, на початку жовтня президент США Джо Байден заявив, що в питанні передачі ракет збільшеної дальності ATACMS для України виконано все, про що просив його президент України.

У вівторок, 17 жовтня, Сили спеціальних операцій Збройних сил України провели успішну операцію DRAGONFLY з ураження аеродромів у тимчасово захоплених російськими загарбниками Бердянську та Луганську.

Читайте також: Супутник зафіксував наслідки ударів ЗСУ по летовищу Бердянська

Як написав The Washington Post, українські військові застосували ракети збільшеної дальності ATACMS, вдаривши по російських військових літаках і складах боєприпасів на тимчасово окупованій частині України.

Пізніше Президент Володимир Зеленський підтвердив застосування Україною далекобійних ракет ATACMS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-