Умєров обговорив з Остіном ситуацію на полі бою

Умєров обговорив з Остіном ситуацію на полі бою

Укрінформ
Міністр оборони України Рустем Умєров поінформував міністра оборони Сполучених Штатів Америки Ллойда Остіна про ситуацію на полі бою.

Як передає Укрінформ, про це Умєров повідомив у Фейсбуці.

«Провів предметну розмову з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Проінформував свого американського колегу про ситуацію на полі бою», - зазначив він.

Умєров також подякував керівництву США та міністру Остіну за надання Україні ATACMS. За його словами, ця зброя матиме значний вплив на полі бою.

Читайте також: Блінкен запевнив Кулебу, що США залишаються зосередженими на допомозі Україні

Як повідомляв Укрінформ, на початку жовтня президент США Джо Байден заявив, що в питання передачі ракет збільшеної дальності ATACMS для України виконано все, про що просив його Президент України.

Міністерство оборони США не називає кількість ракет ATACMS, переданих Україні, однак наголошує, що це озброєння має застосовуватися виключно в межах суверенної української території.

У вівторок, 17 жовтня, Сили спеціальних операцій Збройних сил України провели успішну операцію DRAGONFLY з ураження аеродромів в тимчасово захоплених російськими загарбниками Бердянську та Луганську. Згодом Президент Володимир Зеленський підтвердив застосування Україною в цей день далекобійних ракет ATACMS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-