На оборону в бюджеті-2024 можуть виділити майже два трильйони гривень - Підласа

На оборону в бюджеті-2024 можуть виділити майже два трильйони гривень - Підласа

Укрінформ
Бюджет на 2024 рік залишається бюджетом країни, яка воює, тож основними пріоритетами залишаються оборона та соціальні видатки. Водночас 1,69 трлн грн на оборону - це не остаточна цифра.

Про це Українському Радіо заявила голова Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, членкиня фракції партії "Слуга народу" Роксолана Підласа.

Вона нагадала, що у 2023 році вносилися зміни в бюджет, і вважає, що в 2024-му ситуація буде така сама.

"Зараз закладено 1,69 трлн гривень в 2024 році на бюджет оборони. Але потрібно розуміти, що ми будемо вносити зміни в бюджет у 2024 році, так само як у 2023. Ми кілька разів вносили зміни та збільшили в результаті видатки на оборону до рекордних 1,9 трлн гривень. Я думаю, що за підсумками 2024 року, після трьох кварталів, ми дійдемо до такої ж суми", — каже голова Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

Читайте також: Проєкт бюджету у другому читанні можуть проголосувати за два тижні - депутат

Разом з тим, за її словами, наступний рік має стати вирішальним для розвитку виробництва зброї в Україні.

"2024 рік має стати визначальним для розвитку внутрішнього виробництва зброї. Тому що майже 56 мільярдів гривень пропонується спрямувати на виробництво зброї та боєприпасів в Україні, а також понад 48 мільярдів гривень на виробництво дронів та антидронових систем. І за нашими розрахунками обидві програми дадуть досить потужний стимул промисловому виробництву і сприятимуть досягненню п'ятивідсоткового зростання ВВП, яке закладено в проєкті державного бюджету", - сказала Підласа.

Читайте також: Цьогоріч на оборону витратили вже понад трильйон гривень - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський підписав закон №10038 про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2023 рік” щодо фінансового забезпечення сектору безпеки та оборони та розв'язання першочергових питань на 322,6 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-