Через білоруські полігони й навчальні центри пройшли близько 24 тисяч росіян - Наєв

Через білоруські полігони й навчальні центри пройшли близько 24 тисяч росіян - Наєв

Ексклюзив
Укрінформ
Через білоруські військові полігони та навчальні центри у період з жовтня 2022-го до липня 2023 року пройшло близько 24 тисяч громадян Росії. Нині всі російські підрозділи наземного контингенту виведені з Білорусі та ведуть бойові дії на території Луганської та Донецької областей.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Північ» генерал-лейтенант Сергій Наєв, коментуючи питання підготовки російських мобілізованих на території Білорусі.

«Із жовтня 2022-го до липня 2023 року на території Білорусі здійснювали підготовку мобілізованих росіян. На початку курс підготовки тривав близько трьох місяців, у подальшому – один місяць, що було пов’язано зі зростанням втрат в особовому складі та потребою доукомплектовувати небоєздатні підрозділи. Через білоруські військові полігони та навчальні центри пройшло близько 24 тис. громадян Росії. На початку липня ц.р. усі російські підрозділи наземного контингенту були виведені з Білорусі, і вони вже ведуть бойові дії на території Луганської та Донецької областей», – повідомив Наєв.

Читайте також: Біля північних кордонів України стоять 19 тисяч військових РФ - Наєв

Водночас, за його словами, на території Білорусі продовжують функціонувати певні російські об’єкти, які забезпечують попередження про ракетний напад, дальній зв'язок та експлуатацію російських систем ППО і літаків, які загалом обслуговують до 2 тис. осіб.

Відповідаючи на запитання, чи залучалися «вагнерівці» в Білорусі до тренувальних місій, Наєв зазначив: «Найманці ПВК «Вагнер» прибули до Білорусі наприкінці липня, тому їх не могли залучати як інструкторів для мобілізованих».

Читайте також: Наєв назвав кількість бойових літаків, які Росія тримає у Білорусі

Як повідомляв Укрінформ, після невдалого заколоту Євгена Пригожина його найманці вирушили до Білорусі. Станом на 22 липня у Білорусі перебувало орієнтовно 5 тис. «вагнерівців». У серпні заступник міністра внутрішніх справ Білорусі Микола Карпенков заявляв, що тривають переговори про залучення представників ПВК «Вагнер» до підготовки бійців загонів спецпризначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-