Удари по Бердянському аеропорту вплинуть на ситуацію на фронті – британська розвідка

Удари по Бердянському аеропорту вплинуть на ситуацію на фронті – британська розвідка

Укрінформ
Знищення техніки в Бердянському і Луганському аеропортах можуть значно вплинути на здатність Росії воювати, адже підтримка російської авіації на сьогодні вкрай погана, а російські оборонні лінії стали все більше залежати від ротаційної підтримки через наступ України.

Про це в Х повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Британська розвідка нагадала, що під час українських атак по аеродромах Бердянськ і Луганськ 17 жовтня 2023 року було вражено кілька російських вертольотів і засобів ППО.

Читайте також: Супутник зафіксував наслідки ударів ЗСУ по летовищу Бердянська

«Хоча масштаби збитків наразі не підтверджені, ймовірно, дев’ять російських військових гелікоптерів у Бердянську та п’ять у Луганську були знищені, при цьому Україна стверджує, що вперше використала надані США армійські тактичні ракети великої дальності (ATACMS)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Бердянськ використовувався як основна передова оперативна база на південній осі, яка забезпечувала як матеріально-технічне забезпечення, так і наступальну й оборонну спроможність окупантів.

Якщо втрати росіян підтвердяться, цілком ймовірно, що вони вплинуть на здатність Росії як захищатися, так і вести подальшу наступальну діяльність на цьому напрямку.

Читайте також: Росіяни в Маріуполі посилили фільтраційні заходи після атаки на Бердянськ - Андрющенко

«Враховуючи нинішнє навантаження на російське військове виробництво, підтверджену втрату будь-яких літальних апаратів буде важко компенсувати в коротко- та середньостроковій перспективі», - повідомляють у міністерстві.

Крім того, як зазначають у відомстві, ці втрати можуть створити додатковий тиск на російських пілотів і літаки, які вже майже напевно страждають від бойового виснаження та проблем з обслуговуванням через непередбачену затяжну кампанію.

Існує реальна ймовірність того, що цей удар змусить Росію знову перенести свої оперативні бази та вузли управління далі від лінії фронту, збільшивши навантаження на логістичні ланцюги.

Читайте також: На аеродромах Бердянська й Луганська знищені 9 гелікоптерів, ППО і склад боєприпасів - ССО

Як повідомляв Укрінформ, Сили спеціальних операцій Збройних сил України провели успішну операцію DRAGONFLY з ураження аеродромів в тимчасово захоплених російськими загарбниками Бердянську та Луганську.

За даними британської розвідки Росія веде будівництво нової залізничної гілки до тимчасово окупованого Маріуполя, щоб скоротити час поставок для своїх військових на запорізькому напрямку фронту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-