Росія повернула у Чорне море підводний ракетоносій із чотирма «Калібрами»

Росія повернула у Чорне море підводний ракетоносій із чотирма «Калібрами»

Укрінформ
Війська Російської Федерації повернули на бойове чергування в Чорному морі підводний ракетоносій із чотирма ракетами типу "Калібр".

Про це керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк повідомила в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

Вона зазначила, що корабельне угруповання РФ продовжує курсувати в районі, який "поки що вважає умовно безпечним", – від східного узбережжя Криму до Новоросійська.

За словами Гуменюк, більшість російського корабельно-катерного складу тримається ближче до узбережжя і несе чергування в режимі патрулювання.

Відео: Телемарафон "Єдині Новини"

Водночас керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" зауважила, що росіяни повернули на чергування підводний ракетоносій із чотирма "Калібрами" на борту. У зв‘язку з цим Гуменюк закликала громадян уважно ставитися до сигналів повітряної тривоги, адже виявлення пусків із таких ракетоносіїв ускладнене для систем протиповітряної оборони.

Окрім того, вона поінформувала, що деякі ворожі судна можуть нести на борту розвідувальні безпілотники. "Ворог активно використовує безпілотну розвідку. Очевидно, готують удари", – додала керівниця об’єднаного пресцентру.

Згодом в ОК "Південь" уточнили, що корабельне угруповання ворога порівняно з минулою добою зменшилось і наразі налічує 8 одиниць.

"Корабельне угруповання ворожого недофлоту розгорнуто в кількості 8 одиниць, з них 7 в Чорному та 1 в Азовському морях. На бойовому чергуванні 1 підводний ракетоносій, споряджений до 4 ракет типу "Калібр", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що протягом доби (з 7.00 до 7.00) противник здійснив 5 точкових ракетних атак крилатими та балістичними ракетами різних типів по Миколаївській, Херсонській та Дніпропетровській областях. Критичних руйнувань та постраждалих не зафіксовано.

Тактичною авіацією нанесено 4 авіаційні удари із застосуванням 25 керованих авіабомб по населених пунктах Херсонщини. Внаслідок ударів поранено двох цивільних у місті Берислав. Ворог і надалі застосовує осколкові боєприпаси, скидаючи їх з дронів по населених пунктах, - за минулу добу зафіксовано скидання семи таких боєприпасів, уточнили в ОК, додавши, що люди не постраждали.

Окрім того, за добу здійснено близько 100 артилерійських обстрілів з лівобережжя, із використанням понад 470 снарядів, у тому числі 12 обстрілів населених пунктів Херсонщини. Внаслідок обстрілів поранено 6 цивільних, пошкоджено 6 приватних будинків.

Читайте також: Ракети ATACMS застосовуватимуться по цілях тільки на території України - Пентагон

Як повідомлялося, станом на 19 жовтня корабельне угруповання ворожого російського флоту було розгорнуто в кількості 10 одиниць, з яких 9 у Чорному морі та 1 в Азовському морі.

Підводний ракетоносій, споряджений до 4 ракет типу “Калібр”, виводився на бойове чергування 17 жовтня.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-