Німеччина наразі не постачатиме Україні ракети Taurus - посол

Німеччина наразі не постачатиме Україні ракети Taurus - посол

Укрінформ
Німеччина наразі не постачатиме Україні далекобійні ракети Taurus.

Про це заявив посол ФРН в Україні Мартін Єґер в інтервʼю Європейській правді, передає Укрінформ.

“На даний момент не буде постачання ракет Taurus в Україну. На мою думку, Федеральний уряд та канцлер Німеччини дуже чітко дали це зрозуміти. Ми поінформували про це рішення також український уряд, причому детально поінформували. Наразі це все, що я можу сказати публічно з цього приводу”, – зазначив він.

Читайте також: У Німеччині збирають підписи під петицією на підтримку передачі Україні ракет Taurus

Єґер підкреслив, що одночасно з рішенням про ракети Taurus зʼявилося рішення про надання додаткового пакета військової допомоги на 1 млрд євро, також він відзначив нещодавнє повідомлення передати Україні додаткові системи ППО Patriot.

“Можу лише запевнити, що ми дуже ретельно вивчаємо все досьє перед ухваленням рішення, а також що ми завжди залишаємося в контакті з українським урядом, коли йдеться про такі питання”, – додав посол ФРН, коментуючи відмову постачати Taurus на даний момент.

Читайте також: Лідер найбільшої опозиційної партії ФРН закликав Шольца пояснити, чому Україні не дають Taurus

Як повідомлялося, Україна просить у Німеччини ракети дальністю дії до 500 км з весни, втім канцер ФРН досі не ухвалив рішення, попри тиск з боку багатьох політиків, зокрема з лав партій, які входять до правлячої коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-