Росіяни відчувають «снарядний голод» на півдні - Гуменюк

Росіяни відчувають «снарядний голод» на півдні - Гуменюк

Укрінформ
Навколо річки Дніпро на півдні України точиться контрбатарейна протидія, але у російських загарбників відчувається «снарядний голод».

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформувала керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Артилерійські обстріли також тривають, але вони суттєво зменшились в наповненості. Тобто кількість боєприпасів, яку ворог використовує навіть за ту ж саму кількість обстрілів, знизилась... Тобто відчувається у них снарядний голод. Ми продовжуємо над цим працювати, і за минулу добу був знищений черговий контрольний пункт, командний пункт і пункт управління БПЛА», - зазначила вона.

Водночас росіяни продовжують використовувати авіацію, і характерним є те, що вони переключили удари більше на нічний час. Так, ворог продовжує терористичним способом тиснути на мирне населення, підкреслила Гуменюк.

Вона додала, що загарбники активно використовують і БПЛА розвідувального типу та безпілотники для скидання осколкових боєприпасів.

Читайте також: Росіяни посилюють бомбардування Херсонщини, побоюючись накопичення сил ЗСУ - Гуменюк

Як повідомлялося, на бойовому чергуванні в Чорному морі Росія тримає шість своїх кораблів, серед яких – один носій крилатих ракет типу «Калібр».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-