Росія хоче вийти на адмінмежі Донецької області до 31 грудня - глава Авдіївської МВА

Росія хоче вийти на адмінмежі Донецької області до 31 грудня - глава Авдіївської МВА

Укрінформ
Російські окупанти встановили чергову дату виходу на адміністративні кордони Донецької області - 31 грудня, а захоплення висот Авдіївки для них має велике значення.

Про це повідомив начальник міської військової адміністрації Авдіївки Віталій Барабаш в ефірі Українського радіо, передає Укрінформ.

«Вони (окупанти - ред.) поставили чергову дату виходу на адміністративні кордони Донецької області. Тепер це 31 грудня. Тобто до кінця року їм поставлене завдання вийти на адмінкордони Донецької області. Вони розуміють: якщо взяти висоту Авдіївки, то далі вже їм буде простіше дійти до Покровська і так далі. Тому Авдіївка для них вкрай важлива», - заявив глава МВА.

Барабаш підтвердив, що протягом останніх днів загарбники значно активізувались на Авдіївському напрямку, проте лінія оборони «як стояла, так і стоїть».

«Жодної стратегічної висоти їм не вдалося взяти. Дуже багато військ з тієї сторони. І всі ці свої невдачі на полі бою вони зараз намагаються компенсувати великою кількістю авіаракетних та артилерійських ударів по місту. Місто дійсно стирають. За ніч 13 авіаракетних ударів, за день вже 12, а за минулу добу 31 авіаракетний удар тільки по території громади», - констатував Барабаш.

За його словаами, загарбники намагаються «скувати» українські сили на Авдіївському напрямку.

«Чому для них це важливо? По-перше, вони хочуть захопити ці висоти. Не дати можливості нам контролювати дуже серйозну ділянку фронту біля Донецька. Це понад 50 кілометрів лінії фронту. Це дуже багато. Тим більше це лінія фронту, яка наближена до Донецька. По-друге,.. трохи відвернути увагу і не дати можливості перекинути наші сили на інші напрямки», - сказав глава Авдіївської МВА.

Читайте також: У Білому домі переконані, що ЗСУ відіб'ють атаку росіян біля Лимана та Авдіївки

Крім того, за його словами, окупанти чекали головного удару контрнаступу на Донецьк, і зараз вони подають ситуацію так, що буцімто запобігли цьому і почали першими наступальні дії.

«Ну і, напевно, одне з найголовніших для них — їм була потрібна бодай якась «перемога». Бо останнім часом з цим у них якось не дуже. І саме для цього була вибрана Авдіївка, яка з 2014 року поруч, втім незламна, яку вони не можуть взяти. Що тільки вони не робили за ці всі роки - нічого в них не виходить», - констатував Барабаш.

При цьому, за його словами, ворог зазнає дуже великих втрат. «Інформація у зведеннях, які дає наш Генеральний штаб, дуже вивірена. Реальна картина втрат набагато більша. Просто у нас є певна процедура підтвердження втрат живої сили і техніки. Кожна техніка має бути сфотографована... І так само по «людях»: треба облітати, треба показати ці позначки, де дійсно є тіла. Реальні втрати набагато більші. Попередньо, за ці чотири доби вони (окупанти - ред.) втратили близько 3000 особового складу тільки на нашому напрямку», - заявив Барабаш.

Читайте також: Ворог не припиняє штурмувати Авдіївку - МВА

Він також зазначив, що у зв'язку з загостренням ситуації у місто припинили завезення гуманітарної допомоги. Проте продукти харчування, засоби гігієни, медицина «є в достатній кількості, з резервом трохи більше ніж на два місяці», зауважив глава МВА.

Як повідомлялося, ISW дійшов висновку, що наступальні операції РФ у районі Авдіївки 13 жовтня зазнали невдачі.

Генштаб ЗСУ заявив, що на Авдіївському напрямку загарбники не полишають спроб прорвати оборону ЗСУ, проте безуспішно.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-