Україна має план щодо посилення ППО і працює за ним - Президент

Україна має план щодо посилення ППО і працює за ним - Президент

Укрінформ
Україна має план щодо посилення протиповітряної оборони, за яким працює разом із міжнародними партнерами.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив на спільному з прем’єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте брифінгу в Одесі, передає кореспондент Укрінформу.

«Все (захист зернових коридорів та енергетичних об’єктів – ред.) залежить від кількості відповідних протиповітряних систем. Ми працюємо над збільшенням цієї кількості. У нас є потужний план того, що нам потрібно. Він дійсно розроблений у деталях, у наших партнерів це є: в усіх європейських партнерів, партнерів зі Сполучених Штатів Америки, з Азії тощо», - наголосив Зеленський.

За його словами, посилення ППО - складне завдання, але просування у цьому питанні є, щомісяця Україна отримує нові системи. «Я не можу вам сказати, де вони будуть, і не можу вам сказати кількість. Не тому, що не знаю, а тому, що просто не маю права це робити», - зазначив Президент.

Читайте також: Сили ППО посилюють протидію російським безпілотникам різного типу – Ігнат

Водночас він зауважив, що у новому пакеті допомоги від Нідерландів «найголовнішим є посилення нашої ППО ракетами для Patriot – у цьому також є відповідь на те, як ми працюємо, де ми знаходимось і як ми збираємося посилювати зерновий коридор і захист енергетики».

За словами Президента, для посилення ППО є різні варіанти. «Там у нас така мультисистема, коли до декого ми звертаємося, щоб нам надали навіть ... на зимовий період деякі системи, тому що у них їх мало, тому говоримо і про такі комбіновані речі. А є системи, які до нас приїдуть у будуть у нас», - сказав Зеленський.

Читайте також: Кількість мобільних груп для боротьби з дронами буде збільшена максимально - Умєров

Як повідомлялося, під час робочої поїздки в Одеську область Президент Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте, який перебуває з візитом в Україні.

Зеленський і Рютте відвідали морський вокзал Одеського морського торговельного порту й оглянули руйнування внаслідок обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-