Україна розвиватиме виробництво зброї і техніки за всіма напрямками - Зеленський

Україна розвиватиме виробництво зброї і техніки за всіма напрямками - Зеленський

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський відзначає, що базовий курс держави зараз – власне виробництво зброї і техніки, а тому розробляється комплексна програма з усіх напрямків забезпечення Сил оборони відповідним озброєнням.

Про це він сказав у своєму вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

"Сьогодні на Ставці говорили, зокрема, про те, як забезпечити для наших воїнів більше саме власних, українських збройних можливостей. Ми вдячні кожному лідеру, кожній державі, які допомагають нам зброєю, технікою, снарядами. І робимо все, щоб постачання було більше. Але очевидно, що базовий курс держави – це власне виробництво, це своя зброя, техніка, свої снаряди за всіма позиціями, які потрібні для Сил оборони", - заявив Президент.

Читайте також: Щомісяця у найближчі пів року виробництво ВПК зростатиме - Камишін
Джерело: ОП

За його словами, йдеться про усе – від ракет і дронів до броньованої техніки та снарядів потрібних калібрів.

Зеленський повідомив, що Мінстратегпром уже представив доповіді за кількома напрямами: "броня", ракети, ПТРК.

Читайте також: Президент відзначив кілька бригад Сил оборони за успішне ведення боїв

"Сьогодні на Ставці була доповідь віцепрем’єра з інновацій щодо РЕБів – радіоелектронної боротьби. Розробляємо комплексну програму з усіх таких напрямів із чіткими термінами та обсягами", - підкреслив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці серпня Україна успішно застосувала власну далекобійну зброю, уразивши ціль на відстані 700 км.

У вересні Президент заявив, що ухвалене рішення про спільне виробництво Україною та Сполученими Штатами озброєнь, зокрема систем протиповітряної оборони.

Наприкінці вересня представники 252 оборонних компаній з більш як 30 країн долучилися до першого міжнародного форуму індустрій у Києві.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-