Фронт, виробництво зброї та Близький Схід: Зеленський провів засідання Ставки

Фронт, виробництво зброї та Близький Схід: Зеленський провів засідання Ставки

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки, де обговорили ситуацію на фронті, власне виробництво зброї, ситуацію на Близькому Сході.

Про це він розповів у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Провів засідання Ставки. Три ключові питання. Перше – фронт… Друге – українське виробництво зброї та техніки, постійне нарощування обсягів… Третій пункт – ситуація на Близькому Сході», - йдеться у повідомленні.

За його словами, на засіданні були заслухані доповіді Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, командувача Сухопутних військ Олександра Сирського, командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександра Тарнавського про ситуацію на основних напрямках – Схід, Південь, захист позицій і просування вперед.

Читайте також: Українці роблять усе, щоб це була остання війна у Європі та світі - Зеленський

Щодо вітчизняного виробництва зброї і техніки, то, як зазначив Президент, Мінстратегпром має чітке завдання представити програму забезпечення українською зброєю за всіма ключовими потребами – від ракет і дронів до бронетехніки та снарядів. "За окремими елементами такої програми вже були доповіді. Хороші результати. Будуть більш значущі", - зауважив Зеленський.

Він дав окреме доручення віцепрем’єр-міністру Михайлу Федорову та міністру оборони Рустему Умєрову забезпечити максимальну цифровізацію постачання для Сил оборони. "Повна підзвітність і контроль – наш пріоритет. Є чіткі терміни реалізації", - підкреслив глава держави.

Читайте також: Головне відкриття «Рамштайну-16»: ми все ще чекаємо сенсацій, а це копітка рутинна робота

На засіданні Ставки також обговорили і ситуацію на Близькому Сході. Було представлено, зокрема, комплексний аналіз від голови Служби зовнішньої розвідки Олександра Литвиненка.

"Враховуємо всі чинники, дбаємо про інтереси наших громадян у регіоні та працюємо з партнерами заради недопущення ширшої дестабілізації", - зауважив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 11 жовтня Президент України Володимир Зеленський перебував у Бельгії, де мав зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, міністром оборони США Ллойдом Остіном та взяв участь у засіданні формату "Рамштайн".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-