Експерт пояснив, чому не треба об’єднувати американську допомогу Україні та Ізраїлю

Експерт пояснив, чому не треба об’єднувати американську допомогу Україні та Ізраїлю

Вечірній стрім
Укрінформ
Військова допомога США Україні та Ізраїлю – це різні питання, які не треба об’єднувати, так само як і сумніватися у подальшій підтримці партнерів.

Таку думку у програмі «Укрінформ: Вечірній стрім» висловив міжнародний аналітик Укрінформу Ігор Долгов.

«Це різні питання – допомога (США. – ред.) Ізраїлю і допомога Україні. Не треба їх об’єднувати. Це неконструктивно, я б сказав, хоча б тому, що сьогоднішнє засідання «Рамштайну» було 16-м, тобто це процес», - сказав Долгов.

Він зауважив, що війна Росії проти України виявила проблеми, які Європа вважала вже забутими, та не думала, що доведеться повертатися до виробництва боєприпасів і збільшувати обсяги військово-технічної продукції.

«Все це зараз запущено. Машина працює, машина поїхала, і вона буде виробляти ці мільйони снарядів, ракет, боєприпасів. Ми не залишимося без підтримки, бо тут, на території України, вирішується майбутня архітектура безпеки в цілому», - зазначив міжнародний аналітик Укрінформу.

Читайте також: У «багатополярному світі» Путіна одним із полюсів стає тероризм – аналітик

За словами Долгова, він не розуміє причин побоювання, що США чи інші партнери зменшать підтримку України у зв’язку з подіями в Ізраїлі. У цьому контексті він зазначив, що, попри російські вкиди, ми повинні розуміти, «чому і що відбувається і що важливо для США».

«Для США немає як такого українського питання, як інколи говорять. Є питання безпеки – європейської і глобальної. У цих питаннях безпеки все чітко і ясно… Працюючи з американцями багато років і трохи розуміючи їхню логіку, я впевнений, що наміри абсолютно чіткі й однозначні – агресор має бути зупинений і покараний. Це є фундаментом того, що США допомагають і будуть допомагати нам», - переконаний експерт.

Читайте також: США допоможуть Україні розбудувати військово-повітряні сили - Остін

Як повідомлялося, на зустрічі у форматі «Рамштайн» у Брюсселі міністр оборони США Ллойд Остін заявив про виділення нової військової допомоги Україні. Йдеться про боєприпаси ППО, артилерійські та авіаційні боєприпаси, протитанкову зброю та інше на суму 200 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-