Узимку Україна продовжуватиме наступальні операції - генерал Браун

Узимку Україна продовжуватиме наступальні операції - генерал Браун

Укрінформ
Україна продовжуватиме наступальні операції в зимовий період, незважаючи на ускладнення погодних умов.

Про це зазначив у середу голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун, який уперше після призначення на цю посаду взяв участь у засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

За словами Брауна, він переконався в цьому після спілкування з Президентом Володимиром Зеленським та міністром оборони України Рустемом Умєровим.

«Ми слухали сьогодні Президента Зеленського і міністра оборони, і я не бачу, що їхні плани зміняться (щодо продовження наступальної операції взимку, – ред.)», – сказав Браун.

Генерал запевнив, що Об'єднаний комітет начальників штабів під його керівництвом і далі працюватиме над забезпеченням України необхідною допомогою. «Наша місія і цілі, а також наша підтримка України залишаються незмінними», – підкреслив він.

Читайте також: США допоможуть Україні розбудувати військово-повітряні сили - Остін

Браун зазначив, що російське керівництво прорахувалося, коли вирішило здійснити вторгнення в Україну. За його словами, Росія «наштовхувалася на непохитну рішучість вільного народу України – народу, який не захотів повертатися в кайдани гноблення».

Генерал висловив переконання, шо постійна колективна підтримка України озброєнням дасть їй змогу «захистити свій народ і повернути свою територію».

Як повідомлялося, у середу у Брюсселі відбулося 16-е засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайну», у якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.

Фото: USAF photo by Andy Morataya

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-