Норвегія виділить ще $18,5 мільйона на розмінування в Україні

Норвегія виділить ще $18,5 мільйона на розмінування в Україні

Укрінформ
Уряд Норвегії додатково виділяє 200 мільйонів норвезьких крон (близько $18,5 мільйона) на розмінування в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву на сайті норвезького уряду.

«Розмінування рятує життя та захищає цивільне населення, особливо дітей. Розмінування також необхідне для надання інших видів надзвичайної допомоги та відновлення інфраструктури. Запобігання подальшим людським жертвам також сприяє зміцненню здатності України протистояти російській агресії. У зв'язку з цим уряд Норвегії ухвалив рішення про виділення додаткових 200 млн норвезьких крон на знешкодження мін та інших вибухових речовин в Україні", - заявила міністерка закордонних справ Норвегії Аннікен Гуйтфельдт.

Як зазначається у заяві, близько 30% території України наразі всіяно мінами та боєприпасами, що не розірвалися, і розмінування життєво важливе для того, щоб українські фермери могли вирощувати врожай.

«Збройна агресія Росії на території України зачіпає не лише Україну. Це загрожує продовольчій безпеці в усьому світі», - наголосила Гуйтфельдт.

Раніше Норвегія надала 164 мільйонів норвезьких крон на діяльність із розмінування відтоді, як Росія почала повномасштабну війну проти України в лютому 2022 року. Тепер уряд Норвегії вирішив значно збільшити фінансування гуманітарної діяльності з розмінування.

Читайте також: Норвегія планує збільшити оборонний бюджет на 20% з акцентом на підтримку України

Кошти, що додатково виділяються у межах Нансенівської програми підтримки України, буде спрямовано через наявні організації з розмінування, включно з "Допомогою норвезького народу", HALO Trust і системою ООН.

Норвегія нагадує, що вже надала Україні понад 4,5 мільярда норвезьких крон у вигляді гуманітарної допомоги та допомоги біженцям у сусідніх країнах.

Фото: Олександр Павлюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-