Зеленський подякував Бельгії за приєднання до коаліції F-16 для України

Зеленський подякував Бельгії за приєднання до коаліції F-16 для України

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський подякував Бельгії за приєднання до "коаліції винищувачів" і рішення надати Україні F-16.

Про це він сказав на спільній з Прем’єр-міністром Королівства Бельгія Александром Де Кроо зустрічі зі ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вдячний Бельгії за допомогу, яку вона надала Україні для захисту від російського терору. Ми дійсно цінуємо нашу співпрацю. Сьогодні ми обговорили оборонну взаємодію. Дякую Бельгії за приєднання до "коаліції винищувачів", залучення бельгійських фахівців до підготовки українських пілотів і технічного персоналу", - зазначив Зеленський.

Джерело: Офіційний канал Президента України - Володимира Зеленського

Він висловив переконання, що рішення Бельгії надати Україні літаки F-16 спільно з Данією, Нідерландами і Норвегією забезпечуує сталість постачання винищувачів в Україну.

Читайте також: Бельгія постачатиме Україні F-16 з 2025 року

Зеленський також повідомив, що Бельгія приєдналася до нещодавно створеної IT-коаліції та долучилася до реалізації Формули миру. "Впевнений, що це нам допоможе досягти глобального миру", - сказав він.

Читайте також: Не лише Leopard та F-16: Остін заявив, що «Коаліції можливостей» для України мають розширитися

Президент України також наголосив на важливості не допускати великих пауз між запровадженням санкційних пакетів ЄС проти Росії, що допоможе зменшити терористичний потенціал країни-агресора.

"Я наголошую, що не можна робити великі паузи між санкційними пакетами. Росія використовує це на свою користь. Існують конкретні можливості збільшити наш тиск на Росію і зменшити її терористичний потенціал. Варто максимально зосереджено працювати заради цього", - наголосив Президент.

Він зазначив, що під час переговорів з Прем’єр-міністром Бельгії йшлося про новий пакет санкцій ЄС. "І в цьому контексті ми говорили про важливість запровадження Бельгією такої процедури, яка б не дозволили діамантам російського походження потрапляти на світові ринки в обхід санкцій", - розповів Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Бельгія допоможе Україні у тренуванні військових льотчиків на F-16 та в обслуговуванні цих літаків і буде готова постачати Україні винищувачі з 2025 року.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-