В ОБСЄ розглянуть на спецзасіданні удар Росії по селу на Харківщині

В ОБСЄ розглянуть на спецзасіданні удар Росії по селу на Харківщині

Укрінформ
Постійна рада ОБСЄ проведе у п’ятницю позачергове спеціальне засідання, де розгляне ракетний удар російських військ по магазину-кафе в українському селі Гроза на Харківщині, внаслідок якого загинули 52 людини.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили у Постійному представництві України при міжнародних організаціях у Відні.

"Головування Північної Македонії в ОБСЄ скликало спеціальне засідання Постійної ради у зв’язку з ракетною атакою російської терористичної держави на село Гроза на Харківщині. Ми вдячні колегам з Північної Македонії за швидке реагування на наше термінове звернення з цього приводу", - повідомили у дипмісії.

Планується, що спецзасідання розпочнеться о 15.00 за місцевим часом.

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі на своїй сторінці у соцмережі X (раніше Tвіттер) засудив російську терористичну атаку на кафе у харківському селі Гроза.

Читайте також: Ракетний удар по кафе на Харківщині: всі постраждалі - у важкому стані

"Рішуче засуджую жахливу атаку на Грозу у Харківській області. Мої найглибші співчуття родинам загиблих. Я вчергове закликаю Росію до негайного припинення агресії проти України та дотримання принципів ОБСЄ. Цивільне населення не повинно нести основний тягар цієї війни", - написав він. 

Як повідомляв Укрінформ, 5 жовтня російські війська завдали ракетного удару по магазину-кафе в с. Гроза на Харківщині, коли там проходили поминки за військовослужбовцем. Унаслідок удару ракетою «Іскандер-М» загинули 52 людини, четверо вважаються безвісти зниклими.

Читайте також: У селі Гроза загинула родина військового, якого перепоховали, троє людей зникли безвісти

Крім того, 6 жовтня близько 6:45 російські війська завдали ракетних ударів по житлових будинках у Київському та Основ’янському районах м. Харкова. З-під завалів дістали тіло 10-річної дитини. По меддопомогу звернулися близько 20 людей із порізами від скла та забоями. До медзакладів доставили 13 людей, серед них батьки загиблого хлопчика та його 11-місячний братик.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-