Керівниця Інституту Маккейна: Іран потроху наближається до можливості постачати ракети Росії

Керівниця Інституту Маккейна: Іран потроху наближається до можливості постачати ракети Росії

Ексклюзив
Укрінформ
Міжнародна спільнота має надати рішучу відповідь у випадку ухвалення Іраном рішення про постачання ракет Російській Федерації, включаючи «активні дії» проти об’єктів іранської оборонної промисловості, зокрема з боку Ізраїлю.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловила виконавча директорка Інституту Маккейна, ексзаступниця міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії в адміністрації Барака Обами Евелін Фаркас під час зустрічі зі студентами в American University Kyiv.

«Дуже шокуюче бачити, як Іран потроху наближається до можливості постачати таку зброю Росії», – сказала вона, також висловивши занепокоєння щодо оборонної взаємодії РФ з Північною Кореєю.

«Я вважаю, що Сполучені Штати повинні запропонувати рішучу відповідь», – зазначила Фаркас, яка нині очолює аналітичний центр «Інститут Маккейна» у Вашингтоні.

Читайте також: Ірану вигідніше балансувати, але обставини штовхають його у бік Росії - експерт

Вона додала, що їй не відомі конкретні плани уряду з цього приводу.

Аналітик окремо наголосила на необхідності вести відповідні перемовини з Ізраїлем, який вочевидь буде стурбований подібним розвитком подій та потенційно міг би вжити «активних дій» проти об’єктів іранської оборонної промисловості, де виробляється зброя, що може бути надана Росії. «Ізраїль не хотів би, щоб іранські військові технології приносили більше доходу іранській скарбниці та досвіду – іранським інженерам», – зауважила Фаркас.

«Ми всі повинні працювати з тими країнами, які вважають Іран ворогом», – додала колишня заступниця міністра оборони США.

Читайте також: Юсов - про передачу іранських ракет Росії: Вживаємо заходів, щоб цього не відбулося

Як повідомлялося, Інститут вивчення війни (ISW) прогнозує, що Іран може передати Росії гіперзвукові ракети після 18 жовтня, коли сплине термін дії резолюції Ради безпеки ООН № 2231, яка прямо забороняє подібні угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-