Авіація може забезпечити ефективний захист портової інфраструктури - речник ВМС

Авіація може забезпечити ефективний захист портової інфраструктури - речник ВМС

Укрінформ
Ефективний захист портової інфраструктури України може забезпечити авіація.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

"Єдиним радикальним рішенням стане посилення Повітряних сил України з допомогою тих самих винищувачів типу F-16 або систем протиповітряної оборони. Вже неодноразово казали, що покрити всю територію (системами ППО - ред.) складно, тому що Україна має велику територію. І що стосується півдня, тут ми покладаємо всі надії саме на наших колег з Повітряних сил", - сказав Плетенчук.

Також речник Військово-морських сил ЗСУ прокоментував постійні бомбардування Росією острова Зміїний: "Можемо зазначити, що це більше схоже на такі акти безсилля". 

Зокрема, він нагадав, що Україна звільнила акваторію Чорного моря від ворожого корабельного угруповання від українського узбережжя на сто морських миль. Але є проблема з російською авіацією.

Читайте також: Україна відновила роботу портів Великої Одеси

"Ми тримаємо під вогневим контролем цю акваторію, не даючи можливості туди заходити, а вони намагаються контролювати повітряний простір, періодично там проводять розвідку і завдають вогневі ураження. Враховуючи, що там бомбардувати більше нема чого в принципі, от вони бомбардують острів Зміїний. Сказати, що в цьому є якийсь військовий сенс, військова доцільність, я наразі не можу", - зазначив Плетенчук.

Як повідомляв Укрінформ, 22 вересня Сили оборони завдали успішного удару по штабу командування чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі.

Перше фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-