Зеленський заслухав доповідь Сирського про оборону на Харківщині

Зеленський заслухав доповідь Сирського про оборону на Харківщині

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заслухав доповідь командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського про оборону на Харківщині.

Про це глава української держави поінформував у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Харківщина. Нарада щодо безпекової ситуації на ділянці Купʼянськ – Лиман. Доповідь генерала Сирського про оборону на Харківщині, наступальні дії на Бахмутському та інших напрямках. Доповіді місцевих керівників СБУ та Нацполіції. Окрема нарада щодо підготовки регіону до зимового періоду", - зазначив він.

За інформацією Офісу Президента, також на нараді щодо безпекової ситуації ішлося про забезпеченість військ озброєнням, боєприпасами і резервами. Учасники наради обговорили результативність застосування БпЛА українськими захисниками та боротьбу з дронами росіян.

"Пишаємося захисниками, які проявили максимальну міцність під час оборони Харківської області. Сьогодні мав змогу особисто подякувати їм, вручити нагороди, потиснути руки", - сказав Зеленський.

Президент, звертаючись до українських військових, подякував їм за те, що вони стримують росіян.

Глава української держави подякував за міцність українським воїнам, у тому числі 15-му мобільному прикордонному загону бригадного типу «Сталевий кордон», 113-тій, 125-тій окремим бригадам Сил територіальної оборони ЗСУ.

За даними ОП, 15-й МПЗ "Сталевий кордон" виконував бойові завдання на ділянках тактичної групи "Бахмут" та ОТУ "Соледар". У лавах цієї бригади несуть службу військові, які першими зустріли росіян на кордоні, брали участь у боях за "Азовсталь", перебували на лінії оборони на Лиманському та Бахмутському напрямках і захищали державні рубежі від російського агресора.

В Офісі Президента розповіли, що 113-та окрема бригада ТрО з початку повномасштабного вторгнення РФ захищає Україну у складі ОУВ "Харків" та обороняла місто від росіян.

Під час контрнаступу у вересні 2022 року батальйони цієї бригади брали участь у деокупації понад 60 населених пунктів, зокрема - звільнили Василенкове та Артемівку на Харківщині. Після контрнаступу бійці бригади виконували завдання на межі Харківської, Луганської та Донецької областей. За участь у бойових діях 113-та окрема бригада відзначена бойовим прапором.

Зазначається, що 125-та окрема бригада ТрО виконувала бойові завдання з оборони Донецької, Харківської та Сумської областей. Батальйони цієї бригади спільно з іншими підрозділами ЗСУ звільнили села Озерне, Діброва, Торське та смт Ямпіль на Донеччині. Її військовослужбовці брали участь у боях у районі Бахмута.

"Шановні наші герої, наші українські військові. Я хочу вам подякувати за те, що ви щоденно бороните наші кордони, суверенітет, територіальну цілісність, а головне - наші сім'ї, нашу державу. Хочу побажати вам здоров'я, наснаги і тільки перемоги, щоб було здоров'я і міцність у ваших рідних, близьких. У кого є діти - їм також бажаю міцного здоров'я", - зазначив він.

Читайте також: Сирський показав, як аеророзвідники знищили два бліндажі росіян під Соледаром

Глава української держави закликав українських військовослужбовців берегти своє життя. За його словами, від цього дуже залежить життя майбутньої України.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у ході робочої поїздки на Харківщину заслухав доповіді командувача оперативно-тактичного угруповання "Лиман" та комбригів, поспілкувався з військовослужбовцями й вручив державні нагороди.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-