Артилерія ЗСУ виконує до 70% уражень об'єктів ворога - експерт

Артилерія ЗСУ виконує до 70% уражень об'єктів ворога - експерт

Укрінформ
Артилерія збройних сил України виконує до 70% уражень об'єктів росіян.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі Українського радіо сказав генерал-лейтенант у відставці, заступник начальника Генерального штабу ЗС України (2006-2010), засновник Благодійного фонду "Закриємо небо України" Ігор Романенко.

"Поки Росія використовує кількість, наш шлях — це застосування якісних снарядів. Артилерія ЗСУ виконує до 70% уражень об'єктів ворога. По точності і дальності перевершує ворожу", - зазначив Романенко.

Ігор Романенко
Ігор Романенко

Він констатував, що труднощі із виробництвом снарядів є скрізь. "ЄС, НАТО, США, Канада не були готові до артилерійських протистоянь, бо було зроблено багато помилок з боку розвідок наших союзників. Росіяни за день застосовували по 50-70 тисяч снарядів. Зараз це 20-30 тисяч. Нам треба шукати резерви. Країни-партнери теж за можливості збільшують свої потужності. Але на все потрібен час. Там особливо не перенапружуються. Західна зброя повинна бути із якісними характеристиками", - додав він.

Читайте також: Данія спрямує на закупівлю боєприпасів для України понад $14 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, сім країн ЄС замовили боєприпаси за програмою закупівель Європейського Союзу, аби терміново отримати необхідні артилерійські снаряди для України та поповнити власні виснажені запаси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-