Путін має усвідомити, що не можна продовжувати війну заради своїх імперських амбіцій - Шольц

Путін має усвідомити, що не можна продовжувати війну заради своїх імперських амбіцій - Шольц

Укрінформ
Світ має збільшувати тиск на Путіна, щоби він усвідомив, що не може продовжувати війну заради своїх імперських амбіцій.

Про це сказав канцлер ФРН Олаф Шольц під час «діалогу з громадянами» в Гамбурзі 2 жовтня, передає Укрінформ. 

«Я зроблю все для того, щоби ми значно посилили тиск, і російський президент зрештою зрозумів, що він не може просто сказати: «я буду продовжувати поки не досягну своєї цілі, незважаючи на те, скільки це коштуватиме життів, у тому числі, власних солдатів», - сказав Шольц. 

Він підкреслив, що необхідно зробити все можливе, щоби ця війна завершилася, а Україна змогла захистити при цьому свою цілісність і незалежність. Партнери запустили для цього дуже багато процесів, зазначив канцлер. 

Шольц позитивно оцінив переговори на рівні політичних радників – спочатку в Копенгагені, потім у Джиді, у яких взяли участь також представники Китаю, ПАР і Бразилії. 

«Це поки ще не обіцянка рішення. У цій ситуації важко сказати, що ми маємо надію, але це, я вважаю, – шлях», - сказав глава уряду.

Він вважає, що російський президент із радістю взяв мапу Європи, перо, намалював би лінію і сказав: «це – ваше, це – наше», - і був би задоволений тоді, адже так він собі уявляє світ. 

Читайте також: Росія віддала перевагу війні над дипломатією - Шольц

«Але я підкреслюю: так не може бути правильним, коли великий сильний сусід каже, що йому потрібна частина твоєї території. Суть конфлікту в тому, що йдеться насправді про завоювання країни, ні про що інше», - сказав Шольц, додавши, що партнери намагалися цього уникнути.

Очільник німецького уряду зазначив, що в Україні наразі неймовірно багато руйнувань, скрізь міни, неймовірно багато людей загинуло, економіка зруйнована. 

«Але його (Путіна) все це не цікавить, адже десь у підручниках історії згодом має бути написано: він зробив свою державу великою», - сказав Шольц. Він переконаний, що це загрозливо для миру. 

«Діалоги з громадянами» - традиційна форма спілкування канцлерів ФРН. Для Шольца на цій посаді зустріч у Гамбурзі, місці, де він багато років пропрацював бургомістром, стала 10-ю за рахунком на посаді глави уряду. Загалом він має зустрітися з громадянами, які можуть ставити йому будь-які запитання, в усіх 16 федеральних землях.

Фото: Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-