На Лимано-Куп’янському напрямку ворог за день 23 рази застосував авіацію

На Лимано-Куп’янському напрямку ворог за день 23 рази застосував авіацію

Укрінформ
На Лимано-Куп’янському напрямку сьогодні було зафіксовано високий показник використання авіації противником - ворог 23 рази застосував тактичну та армійську авіацію.

Про це повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

“На Лимано-Куп’янському напрямку сьогодні було зафіксовано високий показник використання авіації противником. 23 рази він застосував свою тактичну та армійську авіацію, зокрема штурмовики Су-35, Су-25 та гелікоптери Ка-52”, - сказав Євлаш. 

Він додав, що точність завдавання авіаційних ударів залишається низькою, росіяни бояться залітати у зону ураження нашої ППО, тому працюють на максимально віддалених дистанціях, що значно позначається на їх ефективності.

Крім того, за його словами, на цьому напрямку противник відновив свої спроби прощупати нашу оборону - тричі в районі Макіївки намагався атакувати наші позиції, проте безуспішно.

Євлаш поінформував, що окупанти завдали 566 обстрілів по позиціях наших оборонців, окрім цього 6 ударів здійснили дронами-камікадзе. 

Також на Лимано-Куп’янському українським військовим вдалося ліквідувати 121 окупанта.

Читайте також: На Донеччині четверо людей отримали поранення внаслідок обстрілів

Наші Сили оборони знищили 20 одиниць озброєння та військової техніки, серед яких: 2 танки, 1 Т-90 “Прорив”, 4 бойові броньовані машини, 7 гаубиць та мінометів (3 установки “Мста-С”, 1 “Мста-Б”, 3 “Д-30”), зенітно-ракетний комплекс “Тунгуска”, 1 польовий склад з боєприпасами, 2 укриття типу бліндаж. 

Як повідомляв Укрінформ, на Куп’янському напрямку війська Російської Федерації нарощують щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в Бєлгородській області, здійснюють пошук слабких місць української оборони, але наступальних дій не ведуть.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-