Ворог на Куп’янському напрямку нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж кордону

Ворог на Куп’янському напрямку нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж кордону

Укрінформ
На Куп’янському напрямку війська Російської Федерації нарощують щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в Бєлгородській області, здійснюють пошук слабких місць української оборони, але наступальних дій не ведуть.

Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Павло Ковальчук під час телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворогів уздовж цієї лінії фронту», - сказав він.

Ковальчук поінформував, що ворог завдає масованих ракетно-авіаційних ударів по території Української держави, поєднує їх із атаками БПЛА для виснаження системи ППО: «Впродовж минулого тижня противник завдав 43 ракетних та 500 авіаційних ударів, здійснив 392 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах».

Речник наголосив, що ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

За його словами, противник продовжує зосереджувати свої зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Мелітопольському напрямках, де тривають важкі бої. Він додав, що минулого тижня відбулося 212 бойових зіткнень.

Читайте також: Сили оборони відбили атаки РФ на чотирьох напрямках

«Сили оборони України, у свою чергу, теж ведуть наступальні дії та мають певні успіхи. Російські окупаційні війська чинять потужний опір, водночас несуть значні втрати в особовому складі, озброєнні та техніці», - підкреслив Ковальчук.

Оперативна обстановка на Волинському та Поліському напрямках - без суттєвих змін.

«На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах. Продовжує обстріл населених пунктів з території Російської Федерації, диверсійно-розвідувальну діяльність, порушення державного кордону нашої держави. Активно застосовує БПЛА», - повідомив Ковальчук.

За його словами, на Куп’янському напрямку ворог нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в Бєлгородській області, здійснював пошук слабких місць української оборони, наступальних дій не вів.

На Лиманському напрямку українські воїни успішно відбили атаки противника в районі Білогорівки Луганської області.

На Бахмутському напрямку окупанти вели оборонні дії з метою стримування українських військ.

Російські війська також безуспішно намагалися прорвати оборону ЗСУ в районах Богданівки та Білої Гори Донецької області.

Спікер зауважив, що, окрім цього, ворог намагався відновити втрачене положення в районах Григорівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області, але успіху не мав.

Читайте також: Сили ППО вночі знищили чотири Shahed

«На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник зосереджув зусилля на веденні наступальних дій з метою встановлення повного контролю над населеним пунктом Мар'їнка. Протягом минулого тижня здійснив 76 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій», - розповів Ковальчук.

Він зазначив, що загарбники також не відмовляються від плану оточення Авдіївки Донецької області, «намагалися прорвати нашу оборону, успіху не мали».

Спікер зауважив, що окупаційні війська вели безуспішні наступальні дії в районах Новоселівки, Степового, Первомайського, Сєвєрного, Невельського, Новомихайлівки, Урожайного, Рівнополя Донецької області.

«На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджував основні зусилля на веденні оборони», - зазначив Ковальчук.

За словами речника Генштабу, ворог продовжував обстрілювати позиції підрозділів Сил оборони України та цивільних об'єктів у Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях.

«Сил оборони відбили атаки противника в районах Новодарівки, Червоного, Вербового та Роботиного Запорізької області», - поінформував він.

Читайте також: Сили оборони знищили вже понад 279 тисяч російських загарбників

За даними Генштабу, ворог також неодноразово атакував північні та південні регіони України крилатими ракетами та ударними попила типу шахет.

«Минулого тижня наша протиповітряна оборона знищила 125 «Шахедів» та 13 дронів-камікадзе «Ланцет», - резюмував Ковальчук.

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулої доби на фронті відбулося 38 бойових зіткнень. Авіація сил оборони завдала 13 ударів по районах зосередження ворога.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-