Українські військові воюють за свободу всієї Європи - МЗС Нідерландів

Українські військові воюють за свободу всієї Європи - МЗС Нідерландів

Укрінформ
Європі важливо проявляти дієву солідарність з Україною і її народом, оскільки українські солдати на полі бою захищають не лише свободу власної країни, але й свободу всієї Європи.

Про це сьогодні в Києві перед початком виїзного засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявила керівниця зовнішньополітичного відомства Нідерландів Ганке Брюїнс Слот, повідомляє Укрінформ.

«Це дуже важливо зустрітися тут сьогодні, щоб показати нашу солідарність з Україною, з українським народом та з її хоробрими солдатами, які кожного дня воюють за свободу, також і за нашу свободу. Нідерланди глибоко віддані підтримці України так довго, як це буде необхідним, і чого б це не потребувало», - зазначила нідерландська міністерка.

Вона нагадала, що Нідерланди є однією з провідних країн у коаліції F-16 для України, а також лідером у притягненні Росії до відповідальності за воєнні злочини в Україні та за злочин агресії. Нідерландська міністерка висловилася за продовження політики санкцій ЄС проти країни-агресора так довго, як це буде необхідним, щоб допомогти народу України у боротьбі за свободу.

Читайте також: У Нідерландах назвали терміни передачі Україні літаків F-16

«Нідерланди вже здійснили багато зусиль, щоб доставити озброєння для України, включаючи бойові танки та гаубиці. Зараз ми працюємо разом з іншими країнами над (поставками) F-16. Це настільки важливо, щоб солдати України мали достатньо боєприпасів та якісне озброєння, щоб воювати за народ України, але також – боротися за свободу Європи. Це не лише війна українців, це також війна Європи, як континенту. Я глибоко це відчуваю», - додала вона.

Як повідомлялося, сьогодні, 2 жовтня, у Києві відбувається виїзне засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ під головуванням високого представника ЄС Жозепа Борреля.

Фото: Peter Hilz/ANP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-