Ворог застосовував балістичну ракету на одному з напрямків - Ігнат

Ворог застосовував балістичну ракету на одному з напрямків - Ігнат

Єдині новини
Укрінформ
Є інформація, що ворог застосовував сьогодні балістичну ракету на одному з напрямків.

Про це повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини» речник Повітряних сил Збройних сил України полковник Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

"Окрім того, що сили та засоби Повітряних сил у ніч на 2 жовтня знищили 4 БПЛА Shahed, є інформація, що ворог застосовував і балістичну ракету на одному з напрямків. Наразі уточнюється, що з нею відбулося", - сказав він.

За словами Ігната, окупанти інтенсивно застосовують керовані авіабомби (КАБ), особливо на півдні України. На цьому напрямку тактична авіація працює постійно, безпілотники висять постійно. "Тому КАБ залишаються проблемою. Щоб їм протистояти, нам потрібно посилювати засоби протидії російській авіації. Нам потрібні насамперед зенітні ракетні далекобійні системи, такі як «Петріот», і літаки, які зможуть витіснити росіян подалі від наших кордонів", - наголосив він.

Речник зауважив, що є дані про те, що в майбутніх атаках ворога домінуватимуть ударні безпілотники.

Читайте також: Армія РФ за добу атакувала дев'ять областей України - зведення ОВА

Також Ігнат розповів, що триває формування нових груп українських пілотів для навчання на F-16. Льотчики вже в Україні виконують завдання, вчать мову, готуються на симуляторах. "Загалом, інформація про навчання не є публічною. За кордоном пілоти літають уже на авіатренажерах, наступний етап — польоти з інструктором на справжніх літаках", — сказав Ігнат.

Як повідомлялося, вночі 2 жовтня Повітряні сили ЗСУ знищили чотири ворожі ударні дрони типу Shahed.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-