Юсов розповів деталі спецоперації, під час якої завербували військового РФ

Юсов розповів деталі спецоперації, під час якої завербували військового РФ

Укрінформ
ГУР дізналося багато подробиць про російського лейтенанта Данила Алфьорова та дійшло висновку, що із ним можна вийти на контакт.

Про це представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов розповів в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

"Це виявилося правильним рішенням - лейтенант Алфьоров погодився на співпрацю. Це відповідало його громадянській позиції, попри те що він кадровий російський військовий. Бо раніше він був звільнений з лав армії, а пізніше примусово мобілізований та примушений до підписання контракту", - повідомив представник ГУР.

Читайте також: У ГУР розповіли про спецоперацію, під час якої вдалося завербувати військового РФ

За його словами, Алфьоров засуджував російську військову агресію та вважав її геноцидною та злочинною. Він хотів не лише здатися у полон, а й долучитися до захисту України від російської агресії. Йому таку можливість нададуть.

У Алфьорова в Росії залишилися мати та брат. Розвідник також уточнив, що за 4 місяці операції "Бариня" ГУР вдалося дізнатися багато важливої інформації, за допомогою якої вдалося зберегти життя українських захисників та зруйнувати плани росіян.

Читайте також: Юсов - про передачу іранських ракет Росії: Вживаємо заходів, щоб цього не відбулося

Він додав, що зараз бажання російських військовослужбовців здатися у полон зростає. На думку Юсова, такі випадки та операції будуть проводитися й надалі. За даними ГУР, частина з 11 полонених росіян, яких Алфьорову вдалося вмовити здатися у полон, хоче повернутися до Росії та наразі очікує на обмін.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні в результаті спецоперації в Україну вдалося перегнати російський бойовий гелікоптер Мі-8.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-